Ολυμπιακός: Και «ερυθρόλευκη» παρέμβαση στο δικαστήριο για να γίνει το Ατρόμητος-ΑΕΚ

Sportday.gr

Μετά την επίσημη ανακοίνωσή του, ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να γίνει κανονικά το Ατρόμητος-ΑΕΚ και στο δικαστήριο.

Να γίνει κανονικά ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και να μην κριθεί στα χαρτιά ζήτησε με την επίσημη ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός κι αυτό ακριβώς θα ζητήσει ξανά ο πρωταθλητής με πρόσθετη παρέμβασή του υπέρ του Ατρομήτου στη δίκη για την τύχη του Ατρόμητος-ΑΕΚ που δεν άρχισε ποτέ. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν προφανώς να απορριφθεί η ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ και να απαλλαγεί η ομάδα του Περιστερίου από κάθε ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του ματς.

Ως γνωστόν, το ίδιο αποφάσισε να κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Προβλέπεται φυσικά κάτι τέτοιο καθώς τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν έννομο συμφέρον αφού διεκδικούν το πρωτάθλημα μαζί με την ΑΕΚ.

Η παρέμβαση των ερυθρόλευκων θα γίνει την Πέμπτη (9/2) στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League όπου και θα ζητήσουν να διεξαχθεί ο αγώνας σε νέα ημερομηνία. Ερωτηματικά προκαλεί η μέχρι στιγμής απόλυτη σιγή του ΠΑΟΚ παρότι ανήκει κι αυτός στο γκρουπ των διεκδικητών του τίτλου.

Άλλα ο Μανούχος, άλλα η ΑΕΚ

Έγινε ξεκάθαρο ωστόσο από το φύλλο αγώνα που συντάχθηκε στο Περιστέρι ότι οι… διαρροές της ΑΕΚ περί δοκαριών με απόκλιση από τα κανονικά 7 εκατοστών, δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα. Το πόσο λάθος και κωμικοτραγικό ήταν το «έργο» που παίχτηκε στο Περιστέρι την περασμένη Κυριακή βέβαια μπορούσε να το καταλάβει και ο πλέον αδαής με τους κανονισμούς. Με μια φτηνή μεζουρίτσα, ενώ προβλέπεται ειδικό μηχάνημα για τη μέτρηση, προσπάθησαν να διαπιστώσουν οι «άρχοντες» του αγώνα αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι με τα δοκάρια.

Ευθύνες στον διαιτητή

Για όλο αυτό το σκηνικό εξάλλου ο Ολυμπιακός καταλογίζει ευθύνες στον διαιτητή Μανούχο για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του και άκυρη μέτρηση που δεν συμβαδίζει με τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ. Οι ερυθρόλευκοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμία υπαιτιότητα του Ατρομήτου αφού οι συνθήκες δεν καθιστούσαν εφικτή την αποκατάσταση του προβλήματος το οποίο έτσι κι αλλιώς προκαλούσε η προβληματική μέτρηση από πλευράς διαιτητή.

Μέχρι και το CAS…

Με βάση τα άρθρα που κλήθηκε σε απολογία ο Ατρόμητος, φέρεται να απειλείται και με αφαίρεση βαθμών, πέρα από απώλεια του ματς στα χαρτιά. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας αναμένεται την Παρασκευή ενώ υπάρχει δικαίωμα έφεσης που θα εκδικαστεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Το θέμα φυσικά μπορεί να φτάσει μέχρι και το CAS.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News