ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Διούδης δύσκολα θα αποκτήσει… παρέα

Παρά τις αρχικές σκέψεις, ο Γιοβάνοβιτς έχει αφήσει στην άκρη την αναζήτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα και η Sportday.gr εξηγεί γιατί…

Δεν έχει περάσει μεταγραφική περίοδος την τελευταία διετία στον Παναθηναϊκό, που να μην αρχίζει με σενάριο για την απόκτηση έμπειρου τερματοφύλακα, ώστε να σχηματιστεί ένα δίδυμο με τον Σωκράτη Διούδη. Όμως, στο τέλος ο Έλληνας κίπερ παρέμενε πλαισιωμένος από τους νεαρούς που προέρχονται από την ακαδημία.

Το καλοκαίρι του 2021 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Πράγματι, οι πληροφορίες ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «σκανάρει» την αγορά για γκολκίπερ ήταν συνεχόμενες και ως ένα βαθμό, είχαν βάση. Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται μέχρι σήμερα, η κατάληξη θα είναι ίδια με τις προηγούμενες φορές: ο Διούδης θα μείνει μαζί με τους Βασίλη Ξενόπουλο (23 ετών) και Νίκο Χριστογεώργο (21), αφού η αναζήτηση για την εστία έχει ατονήσει.

Ένας κύριος λόγος είναι η πίεση του χρόνου. Οι αναγκαίες μεταγραφές, όπως ενός ποιοτικού αριστερού εξτρέμ και ενός δημιουργικού κεντρικού μέσου έχουν καθυστερήσει, με τον Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες να έχουν αφοσιωθεί σε αυτές τις εκκρεμότητες. Οπότε, η αναζήτηση ενός τερματοφύλακα έχει περάσει σε τριτο-τέταρτη μοίρα.

Μία δεύτερη αιτία είναι το συγκεκριμένο μπάτζετ. Ο Γιοβάνοβιτς δεν θέλει να δεσμεύσει ένα μεγάλο ποσό για την εστία, πριν καλύψει τις βασικές ανάγκες του. Ο Σέρβος κρίνει ότι η ενίσχυση σε άλλες θέσεις με σοβαρές προσθήκες προηγείται και μόνο αν περισσέψουν χρήματα, θα τσεκάρει τις λύσεις που θα υπάρχουν για τον «άσο».

Οι σκέψεις του Γιοβάνοβιτς για ενίσχυση στο τέρμα δεν συνεπάγονται αμφισβήτηση για τις ικανότητες του Διούδη. Ο 59χρονος τεχνικός εκτιμά τον 28χρονο τερματοφύλακα, αλλά θεωρεί ότι είναι πιο ορθολογικό σε ένα ρόστερ να υπάρχουν δύο ισάξιοι ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε ο Σέρβος σε όλες τις γραμμές.

Επιπλέον, από το «Τριφύλλι» συζήτησαν το ζήτημα με τον Γιοβάνοβιτς και τόνισαν ότι ο Νίκος Χριστογεώργος είναι ένα σημαντικό πρότζεκτ για το club. Θα ήταν προς το συμφέρον του Παναθηναϊκού και του νεαρού γκολκίπερ να παραμείνει δεύτερος στην ιεραρχία και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, να πάρει χρόνο στη διάρκεια της σεζόν.

Στην παρούσα φάση, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι να μην αποκτηθεί τερματοφύλακας από τον Παναθηναϊκό. Ο φάκελος δεν έχει κλείσει οριστικά από τον Γιοβάνοβιτς, αλλά θα ανοίξει μόνο υπό προϋποθέσεις και προς το τέλος Αυγούστου…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News