ΑΕΚ: Τι θέλει να δει ο Ματίας Αλμέιδα στην Τούμπα

Eurokinissi

Η ΑΕΚ καλείται να πιστοποιήσει στην Τούμπα ότι όλα όσα λέγονται για εκείνη φέτος, δεν θα καταρρεύσουν εύκολα στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Το μεθαυριανό ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι η μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να δείξει πράγματα τα οποία έχει εδώ και πολλά χρόνια να παρουσιάσει στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Η βελτίωση του ΠΑΟΚ είναι πασιφανής κι αναγνωρισμένη, ούτως ή άλλως, όμως, ακόμα και στα δύσκολα χρόνια της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η ΑΕΚ εκεί αντιμετώπιζε προβλήματα.

Είναι ένα δύσκολο γήπεδο για εκείνη, μία έδρα που πολλές φορές την οδήγησε σε ήττες, καθώς μετράει συνολικά 32 στο πρωτάθλημα παίζοντας στην Τούμπα. Αυτή την περίοδο, η ΑΕΚ είναι πραγματικά μία καλή ομάδα, που τώρα μπαίνει στη διαδικασία των πολύ δύσκολων διαδοχικών ματς, αν και στη διάρκεια της χρονιάς έχει δοκιμαστεί κι έχει αντεπεξέλθει.

Ο Ματίας Αλμέιδα συνεχώς τις τελευταίες ημέρες μιλάει στο γκρουπ των παικτών για την πραγματικά μεγάλη ικανότητα που έχουν και το ποδόσφαιρο που αποδίδουν, το οποίο έως σήμερα τους δικαιώνει. Γι’ αυτό και θέλει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στις ποδοσφαιρικές αρχές του συνόλου και σε αυτά που ο προπονητής συνεχώς δουλεύει μαζί τους στις προπονήσεις ώστε να μην αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο ματς ως κάτι διαφορετικό απ’ όλα όσα έχουν δώσει έως σήμερα.

Είναι πολύ σημαντικό για τον προπονητή να μείνει το μυαλό των παικτών πιστά εναρμονισμένο με όσα δουλεύει στις προπονήσεις κι η ψυχολογία τους απέναντι στον αντίπαλο εξίσου κυριαρχική με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια.

Κοντολογίς, ο προπονητής θέλει να δει την ΑΕΚ να πιστεύει στον εαυτό της και τους παίκτες να τηρούν το πλάνο το οποίο υπάρχει με πνεύμα επικράτησης κι όχι με φοβική αντιμετώπιση επειδή θα κληθούν να αγωνιστούν στη δυσκολότερη έδρα της Ελλάδας μετά απ’ τη δική τους.

Είναι ένα πολύ οριακό ματς όχι από πλευράς αγωνιστικής μόνο, αλλά κι από σκοπιά αμιγώς πνευματική, καθώς θα πρέπει όλα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό για το καλό της ομάδας να συνεχιστούν στο γήπεδο στην πιο σκληρή και δύσκολη αναμέτρηση που έχουν μπροστά τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News