Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ: Κλοπ και Τεν Χαχ ενώνουν τις δυνάμεις τους «Απαράδεκτο να χρησιμοποιούμε την απώλεια ζωών σε συνθήματα»

ΑΠΕ

Με κοινή τους δήλωση ενόψει του ντέρμπι Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Έρικ τεν Χαχ , καλούν τους φίλους των ομάδων τους να πάψουν να προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών σε τραγωδίες όπως του Μονάχου, του Χέιζελ και του Χίλσμπορο, με συνθήματα.

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησαν από κοινού η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει του αυριανού μεταξύ τους ντέρμπι (5/3, 18:30, Novasports PL) για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Premier League.

Οι δύο ιστορικοί σύλλογοι της Αγγλίας, κοινοποίησαν κοινή δήλωση του Γιούργκεν Κλοπ και του Έρικ τεν Χαχ, στην οποία καλούν τους οπαδούς των ομάδων τους να σταματήσουν να τραγουδούν συνθήματα που προβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων σε τραγωδίες όπως του Μονάχου, του Χέιζελ και του Χίλσμπορο, στο πλαίσιο της μεγάλης αντιπαλότητας των δύο ομάδων.

Ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε σχετικά:

«Ένας από τους κύριους λόγους που κάνουν την αντιπαλότητα της Λίβερπουλ με τη Γιουνάιτεντ τόσο ξεχωριστή, είναι ότι υπάρχει έντονη και κανείς δεν θέλει να το αλλάξει αυτό. Αλλά την ίδια στιγμή, όταν η αντιπαλότητα γίνεται τόσο έντονη, μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν είναι καθόλου καλές για κανέναν και δεν το έχουμε ανάγκη αυτό.

Θέλουμε τον θόρυβό σας. Ναι, θέλουμε οπαδικό κλίμα και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Αυτό που δεν θέλουμε είναι οτιδήποτε να ξεπερνάει τα όρια, ειδικά αυτό το είδος των συνθημάτων που δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Αν μπορούμε να διατηρήσουμε το πάθος και να αποβάλουμε το δηλητήριο, θα είναι πολύ καλύτερα για τον καθένα μας».

Ο Έρικ  Τεν Χαχ ανέφερε σχετικά από την πλευρά του:

«Η αντιπαλότητα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ είναι μία από τις ισχυρότερες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλοι αγαπάμε το πάθος των φιλάθλων όταν οι δύο ομάδες συναντιούνται, αλλά υπάρχουν κάποια όρια που δεν πρέπει να παραβιάζονται.

Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η απώλεια της ζωής που σχετίζεται με οποιαδήποτε τραγωδία για να κερδίσει μια ομάδα βαθμούς και είναι καιρός να σταματήσει αυτό. Οι υπεύθυνοι τέτοιων περιστατικών αμαυρώνουν όχι απλά τη φήμη των συλλόγων μας, αλλά ακόμα πιο σημαντικά τις φήμες των ίδιων, των οπαδών και των υπέροχων πόλεών μας.

Εκ μέρους των παικτών μου, των συνεργατών μου και εμένα, ζητάμε από τους φιλάθλους μας να επικεντρωθούν στο να στηρίξουν την ομάδα την Κυριακή, εκπροσωπώντας τον σύλλογό μας με τον σωστό τρόπο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News