Super League: Το ποδόσφαιρο που τα μυρμήγκια θεωρούν ότι μπορούν να αγνοούν τα λιοντάρια!

Sportday.gr

Ο Τάκης Μπαλτάκος και ο Στιβ Μπένετ αποτελούν τον καθρέφτη μιας σειράς παραγόντων που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας… επικίνδυνες αποστολές και ξαφνικά αισθάνονται ότι διαθέτουν υπερ-εξουσίες που τους επιτρέπουν να κάνουν ό,τι γουστάρουν!

Αν υποθέσουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μια ζούγκλα (όχι ότι ο συγκεκριμένος μεταφορικός προσδιορισμός απέχει πολύ από την πραγματικότητα) ποια είναι τα λιοντάρια που θεωρητικά κινούν τα νήματα στο βασίλειο και ουδείς τολμά να πάει κόντρα στις επιθυμίες τους;  Οι μεγάλες ομάδες.

Όχι τα πρόσωπα. Οι ομάδες. Η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, προσθέστε εσείς όποιες ακόμη κρίνετε ότι πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα. Προσέξτε, δεν μιλάμε για συγκεκριμένα πρόσωπα, ή προέδρους. Αναφερόμαστε στους πέντε μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, άρα σε εκατομμύρια Ελλήνων φιλάθλων που τους ακολουθούν.

Σε μια σπάνια περίπτωση ομοφωνίας, λοιπόν, έρχονται τα πέντε λιοντάρια και καταθέτουν (μαζί με τον Βόλο) κοινό αίτημα προς την ΕΠΟ και την ΚΕΔ ζητώντας ρητά:

  1. Ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια των play offs.
  2. Ξένους διαιτητές κατηγορίας Elite στα ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που θα κρίνουν τον φετινό τίτλο.

Κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για αύξηση των αποδοχών των ξένων διαιτητών για να διευκολυνθεί η έλευση ρέφερι από το πάνω ράφι κι από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές λίγκες.

Κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά την πρώτη φετινή κλήση Ιταλού διαιτητή, που… γκρέμισε ως χάρτινο πύργο το αφήγημα περί δήθεν εμπάργκο των κορυφαίων ομοσπονδιών της Γηραιάς Ηπείρου στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Τα λιοντάρια, λοιπόν, ζήτησαν από τα… μυρμήγκια να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά και τα μυρμήγκια αποφάσισαν να τα αγνοήσουν επιδεικτικά! Γιατί εννοείται ότι οποιοσδήποτε παράγοντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα απλό μυρμήγκι μπροστά στο μέγεθος συλλόγων όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης.

Επαναλαμβάνουμε. Τα αιτήματα για τους διαιτητές των play offs δεν τα κατέθεσαν ο Αλαφούζος, ο Καρυπίδης, ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης ή ο Σαββίδης. Τα κατέθεσαν οι σύλλογοι, οι ομάδες, τα εκατομμύρια των φιλάθλων τους που επιθυμούν να απολαύσουν μια συγκλονιστική μάχη πρωταθλήματος με όσο το δυνατόν λιγότερη καχυποψία.

Αντιλαμβάνεστε για τι ακριβώς συζητάμε από το πρωί; Για την… επανάσταση των μυρμηγκιών! Και πλέον δεν μιλάμε για ανικανότητα, αλλά για δόλο.

Άντε να δεχτούμε ότι η μη κλήση elite διαιτητών οφείλεται στην ανικανότητα του Μπένετ. Δεν έχει, ρε αδελφέ, το πρόσωπο και το ειδικό βάρος που διέθετε ο Κλάτενμπεργκ στους κύκλους της παγκόσμιας διαιτησίας που τον επέτρεπε να φέρνει στα ελληνικά ντέρμπι διαιτητές όπως ο Μπριχ ή ο Λαόθ.

Ο ορισμός, όμως, Έλληνα διαιτητή στην αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί παρά να είναι μεθοδευμένη. Από τη στιγμή που ο Μπένετ φέρνει κάθε Σαββατοκύριακο ξένους διαιτητές να σφυρίζουν παιχνίδια της Super League (έστω κι αυτοί είναι από το πανέρι), το να μην το πράττεις όταν στο ζητούν οι ίδιες οι ομάδες, σημαίνει ότι εκτελείς συγκεκριμένες εντολές, πιθανότατα για να ικανοποιήσεις την επιθυμία του ανθρώπου που σου επέλεξε να καταλάβεις τη θέση που κατέχεις.

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια ελεεινή ναρκοθέτηση της διαδικασίας των play offs την οποία είναι δεδομένο ότι θα βρούμε μπροστά μας τις επόμενες εβδομάδες.

Μας επιτρέπετε, όμως, μια απορία; Δεν σας κάνει εντύπωση που τα λιοντάρια ανέχονται  τα μυρμήγκια να αγνοούν τις εντολές τους; Από τη στιγμή που τα λιοντάρια εμφανίζονται τυπικά ενωμένα σε ότι αφορά την επιθυμία τους για τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στα play offs, είναι δυνατόν τα μυρμήγκια να… επαναστατούν και να μη φοβούνται; Μόνο αν έχουν κάποιο λιοντάρι να προστατεύει τα νώτα τους θα μπορούσαν να το πράττουν. Μια υπόθεση κάνουμε…

Κι η ζούγκλα, άλλωστε, έχει τους κανόνες της…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News