Γιώργος Χελάκης: Όταν οι «σφαγμένοι» σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στον Μπένετ

Ο Μπαλτάκος μάς είπε ψέματα. Για ν’ απολογηθεί πήγε στην ΟΥΕΦΑ κι όχι για αναζήτηση ικανών διαιτητών. Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στη SportDay της Παρασκευής (31/3)

Kάλλιο αργά παρά ποτέ! Κανείς δεν είχε την απαίτηση από μία κυβέρνηση να ασχοληθεί με τη διαιτησία στο πρωτάθλημα με τον τρόπο που το έκανε μία φορά κι έναν καιρό o υφυπουργός Aθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Τότε που φρόντισε να καθυστερήσει ο τελικός του Kυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό αρκετές εβδομάδες και στο μεταξύ – με δική του παρέμβαση- άλλαξαν οι βοηθοί του παιχνιδιού. Αυτοί που τώρα κόπτονται για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου τότε γι’ αυτή την πρωτοφανή παρέμβαση δεν είχαν πει κουβέντα.

Οπως πληροφορηθήκαμε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν και του ζήτησε να μεριμνήσει ώστε να υπάρξουν Elite διαιτητές για τη συνέχεια των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν είναι και για να πανηγυρίσουμε μία τέτοιου είδους παρέμβαση. Επρεπε να φτάσουν τα πράγματα στο μη περαιτέρω για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι μυρίζει… μπαρούτι.

Αυτού του είδους η παρέμβαση θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα. Αλλωστε είναι… αχρείαστη απ’ τη στιγμή ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, πήγε στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ στην Ελβετία και ζήτησε ο ίδιος τη βοήθειά της προκειμένου να έρχονται Εlite διαιτητές στην Ελλάδα. Ή μήπως όχι; Διότι το ρεπορτάζ άλλα λέει. Ο Μπαλτάκος, ως πρόεδρος, ο Φιλιππούσης, ως εκτελεστικός διευθυντής κι ο κύριος Σαράκης, ως επικεφαλής του τμήματος Αδειοδοτήσεων, πήγαν γι’ άλλη δουλειά στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ.

Πήγαν να απολογηθούν διότι τη διεύθυνση Αδειοδοτήσεων τη μετέτρεψαν σε τμήμα με μία απλή αλλαγή στο οργανόγραμμα που έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής. Γι’ αυτό τον λόγο, όπως λένε οι πληροφορίες, επιβλήθηκε στην ΕΠΟ πρόστιμο 200 χιλιάδων ευρώ! Επομένως ο Μπαλτάκος μάς είπε ψέματα. Για ν’ απολογηθεί πήγε στην ΟΥΕΦΑ κι όχι για αναζήτηση ικανών διαιτητών, άσχετα αν παρεμπιπτόντως έθιξε και το θέμα αυτό.

Στην κορυφή της ομοσπονδίας βρίσκονται άνθρωποι που ελάχιστα ενδιαφέρονται για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα και δεν διστάζουν να παραπληροφορουν, όπως έκανε ο Μπαλτάκος. Στο μεταξύ, ο αρχιδιαιτητής Μπένετ συνεχίζει το… βιολί του στους ορισμούς των διαιτητών. Δεν θεωρώ ότι το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ θα λύσει το πρόβλημα.

Εδώ οι δυο τους είχαν συναντηθεί, είχαν δημόσια δεσμευτεί ότι θα εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο και στο τέλος δεν έγινε τίποτα. Γιατί να γίνει τώρα επειδή… τηλεφωνηθηκαν. Οσο ο Μπένετ παραμένει στη θέση του δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Πολύ περισσότερο όταν οι κάθε φορά… σφαγμένοι μπορεί να βγάζουν ανακοινώσεις, αλλά όταν τον έχουν μπροστά τους λειτουργούν τάχα θεσμικά και σφυρίζουν αδιάφορα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News