Λευτέρης Αυγενάκης: «Αληθείς οι πληροφορίες για την υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Μουντιάλ 2030»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την υποψηφιότητα της Ελλάδας, της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 και αποκάλυψε ότι οι ελληνικές πόλεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη κι η Αθήνα.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης,  ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτήρισε αληθείς τις πληροφορίες που θέλουν να ετοιμάζεται κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου για το Μουντιάλ του 2030, ωστόσο τόνισε ότι δεν έχει κατατεθεί ακόμη φάκελος υποψηφιότητας.

«Όντως έχουμε ξεκινήσει μια συζήτηση με τις δυο αυτές χώρες για την προετοιμασία διεκδίκησης μιας τέτοιας διοργάνωσης, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε».

Ο Υφυπουργός ανέφερε και τα «αγκάθια» που υπάρχουν για να είναι αποτελεσματική αυτή η συνεργασία:

«Έχουμε θέσει αρκετούς προβληματισμούς για θέματα τα οποία ξεπερνούν τον αθλητισμό, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  οι συνθήκες εργασίας, η στάση της Σαουδικής Αραβίας στην πρόσφατη ενεργειακή κρίση.

Λειτουργούμε προσεκτικά, χωρίς υπερβολές και χωρίς να έχουμε καταλήξει. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όταν ανακοινώσουμε επίσημα τη διεκδίκηση».

Όσον αφορά τις ελληνικές πόλεις που προτείνει η χώρας μας να φιλοξενήσουν ομίλους της διοργάνωσης αυτές είναι το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη κι η Αθήνα. Θα χρειαστεί, βέβαια, να ανακαινιστούν όλα τα γήπεδα που θα προταθούν.

«Υπάρχει ενδιαφέρον διαχρονικό από τους Άραβες, και από το Κατάρ και από τη Σαουδική Αραβία, για να έρθουν πιο κοντά με την Ευρώπη. Κι ένας τρόπος που επέλεξαν είναι μέσω του αθλητισμού.

Είναι αισθητή πλέον η στρατηγική την οποία έχουν εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση. Δεν έχει κλειδώσει τίποτα. Δεν έχει κατατεθεί φάκελος υποψηφιότητας. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει γι’ αυτό,  αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη», συμπλήρωσε ο Υφυπουργός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News