Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο mr.40,33% της «ερυθρόλευκης» ιστορίας

Μαρινάκης κούπες
eurokinissi

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έχει άμεση συνεισφορά σε 121 τίτλους σε ποδόσφαιρο και ερασιτέχνη από το 2010 και μετά!

«Ο Ολυμπιακός είναι ενωμένος. Πανηγυρίζουμε μία μεγάλη μέρα για το σύλλογο. Είναι ένας άθλος που δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί συνδέεται και η διοίκηση Μαρινάκη με περισσότερους από 120 τίτλους, ως αιμοδότης αυτού του αθλητικού θαύματος του Ολυμπιακού».

Τα συγκεκριμένα λόγια του δ’ αντιπρόεδρου και γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, στην ΕΡΑ Σπορ περιγράφουν συνοπτικά και το μέγεθος της επιτυχίας και του μεγαλείου αλλά και το πως αισθάνεται σύσσωμη η ερυθρόλευκη οικογένεια που μετράει πια 300 τίτλους.

Αναμφίβολα πρόκειται για μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα επίτευγμα. Και μιλάμε για τίτλους στα πέντε (5) βασικά ομαδικά αθλήματα σε Άνδρες και Γυναίκες, εκ των οποίων οι 17 είναι ευρωπαϊκοί και άλλοι δύο (2) διεθνείς. Αυτές οι επιτυχίες καθιστούν τον Ολυμπιακό, αν όχι τον μεγαλύτερο, από τους κορυφαίους δίχως αμφιβολία πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο.

Ειδική μνεία επιβάλλεται να κάνει κανείς στην επιρροή / συνεισφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη σε όλο αυτό. Από τους 300 τίτλους συνολικά, 121 εξ’ αυτών (σ.σ.: δεν περιλαμβάνονται του μπάσκετ σ’ αυτόν τον αριθμό που οφείλονται που έχουν κατακτηθεί από το 2010 που ανέλαβε την ομάδα ποδοσφαίρου και συνεισφέρει διαρκώς και με πολλούς τρόπους στον Ερασιτέχνη, οφείλονται σ’ εκείνον.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό, μιλάμε για το 40.33% των τίτλων της ιστορίας του Ολυμπιακού στα πέντε (5) βασικά ομαδικά σπορ! Κι αυτός ο τεράστιος αριθμός τίτλων φέρει την υπογραφή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόκειται για τους 14 τίτλους του ποδοσφαίρου (10 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα) και τους άλλους 107 (μεταξύ αυτώ 10 ευρωπαϊκοί) του Ερασιτέχνη από το καλοκαίρι του 2010.

Μπορεί να φαίνεται πιο πολύ στο ποδόσφαιρο αλλά είναι γνωστή η τεράστια συνεισφορά του στον Ερασιτέχνη από την πρώτη κιόλας μέρα που μπήκε στα κοινά της ποδοσφαιρικής ομάδας και δεν… γύρισε την πλάτη στα λιγότερο δημοφιλή (και με ελάχιστα έσοδα βεβαίως που ήταν και γεμάτα χρέη…) σπορ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News