Παναθηναϊκός: Η εκπληκτική του επίδοση στις στατικές φάσεις!

Eurokinissi

Ούτε ένα γκολ δεν δέχθηκε ο Παναθηναϊκός από στατική φάση, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Διαβάστε αναλυτικά στη SportDay του Σαββάτου (20/5).

Ο Παναθηναϊκός πορεύτηκε μέχρι τέλους στη μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου με «όπλο» του την άμυνα. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τη σεζόν με την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος καθώς δέχτηκαν μόλις 16 τέρματα. Ενα λιγότερο απ’ την πρωταθλήτρια ΑΕΚ που δέχτηκε 17.

Το «τριφύλλι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως, είχε την ίδια ώρα μία εκπληκτική επίδοση που πήγε στράφι. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα που δεν δέχτηκε τέρμα απ’ την εκτέλεση κάποια στατικής φάσης.

Παρά το γεγονός πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το 65% των γκολ μπαίνει ύστερα από εκτέλεση στημένων φάσεων ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε ούτε ένα. Χαρακτηριστικά, απ’ τα 16 γκολ που δέχτηκε το «τριφύλλι», τα 13 εξ αυτών ήταν με σουτ, ένα δέχτηκε με κεφαλιά, ένα με πέναλτι, ενώ οι «πράσινοι» δέχτηκαν κι ένα αυτογκόλ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε δουλέψει πάρα πολύ στη διάρκεια της σεζόν στις στατικές φάσεις και δη στα αμυντικά στημένα, είτε με παίκτες σε ζώνη, είτε με μαν του μαν, είτε σε έναν συνδυασμό ανάλογα τον αντίπαλο. Κατάφερε, μάλιστα, σε 36 παιχνίδια πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός να μη δεχτεί γκολ από στημένη φάση. Ναι μεν απειλήθηκε, αρκετές φορές, αλλά καμία οι Μπρινιόλι και Λοντίγκιν δεν μάζεψαν την μπάλα απ’ τα δίχτυα τους μετά από στημένη φάση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News