Ολυμπιακός: Γιατί επέμεινε και επέλεξε τον Αντόνιο Κορδόν

Αντόνιο Κορδόν

Ο 59χρονος Ισπανός αναλαμβάνει το δύσκολο και απαιτητικό έργο να κάνει τον γίγαντα Ολυμπιακό μεγαλύτερο γίγαντα.

Γιατί επέμεινε τόσο πολύ και εν τέλει κατάφερε ο Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δηλαδή προσωπικά, να αποσπάσει το πολυπόθητο ναι του Αντόνιο Κορδόν και να τον φέρει στην Ελλάδα για να συνάψει συνεργασία μ’ αυτόν τον σπουδαίο τεχνικό / αθλητικό διευθυντή;

Την απάντηση την έδωσε στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή της η Μπέτις. Ο 59χρονος Κορδόν ανέλαβε την ισπανική ομάδα το καλοκαίρι του 2020 και παραιτήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από περίπου 2,5 χρόνια.

Το κύπελλο και δύο ευρωπαϊκές συμμετοχές

«Ο διευθυντής ποδοσφαίρου ολοκληρώνει μια πετυχημένη θητεία. Ο Κορδόν έφτασε τον Ιούλιο του 2020. Σ’ αυτές τις 2,5 σεζόν συνεισέφερε στην κατάκτηση του ισπανικού κυπέλλου το 2022 και σε δύο προκρίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτή τη σεζόν η Ρεάλ Μπέτις παλεύει για τις κορυφαίες θέσεις στο πρωτάθλημα. Η δουλειά που έγινε από τον Αντόνιο Κορδόν στέφθηκε με επιτυχία τόσο στο χτίσιμο της ομάδας όσο και την εφαρμογή μιας πετυχημένης μεθόδου εργασίας σε κάθε τομέα που σχετίζεται με την πρώτη ομάδα», ανέφερε στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή της η Μπέτις.

Ουσιαστικά ο Κορδόν κατάφερε να ξυπνήσει τον κοιμώμενο γίγαντα της Μπέτις, όπως είπε στη δική του αποχαιρετιστήρια δήλωση, με λίγα χρήματα αλλά με στοχευμένες και σωστές επιλογές. Ο Ισπανός έχει την ικανότητα και νεαρούς παίκτες με ταλέντο να βρίσκει αλλά και να δίνει 2η ευκαιρία / ζωή σε πιο έμπειρους των οποίων η καριέρα έχει… βαλτώσει.

Τα… θαύματα της Βιγιαρεάλ με 175,3 εκατ. έσοδα για 22,35 εκατ. έξοδα!

Χαρακτηριστικό, αλλά όχι μοναδικό, είναι το παράδειγμα της τεράστιας θητείας του στη Βιγιαρεάλ όπου έμεινε για 17 χρόνια (1999-2016) και έκανε… θαύματα. Εκεί απογείωσε την ικανότητα να βρίσκει χρυσάφι και να το αγοράζει για άνθρακα βγάζοντας πολλά χρήματα. Μόλις 10 πολύ ξεχωριστές (από τις πάρα πολλές) περιπτώσεις παικτών έφεραν στα ταμεία 175,3 εκατ.ευρώ κι ενώ είχαν αποκτηθεί μόλις 22,35!

Ανάλογα… θαύματα, παρότι έμεινε μόλις μία χρονιά (σεζόν 2016/17), κατάφερε και στη Μονακό όπου έπαιξε ρόλο στην ανανέωση του συμβολαίου και την εκτόξευση του Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν περιμένει από τον Αντόνιο Κορδόν και έξυπνες αγορές να βοηθήσει να κάνει η ομάδα και να αξιολογήσει το υπάρχον ρόστερ και φυσικά να αναδιοργανώσει τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News