Αλμέιδα: Πιστός στο πλάνο της ΑΕΚ παρά τις... σειρήνες από το εξωτερικό

EUROKINISSI

Πολλές είναι οι ομάδες που έχουν προσεγγίσει τον προπονητή της ΑΕΚ, μα εκείνος δεν θέλει να ακούει. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στη SportDay της Δευτέρας (22/5).

Ελάχιστα πράγματα βγαίνουν στο φως όσον αφορά στο πραγματικό ενδιαφέρον γύρω απ’ τον Ματίας Αλμέιδα. Τις τελευταίες εβδομάδες μπήκαν στο παιχνίδι και σύλλογοι απ’ την Ευρώπη, οι οποίοι προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν όχι απαραίτητα για να του καταθέσουν απευθείας πρόταση, αλλά πρώτα απ’ όλα για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του έχοντας αντιληφθεί πόσο ευτυχισμένος νιώθει στην Ελλάδα και πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει το πρότζεκτ «ΑΕΚ».

Δεν μπαίνουμε καν σε κουβέντα για όσα συμβαίνουν επί ευρύτερου αμερικανικού εδάφους και πόσο πολύ θα ήθελαν σύλλογοι κι εθνικές ομάδες από διάφορες χώρες της ηπείρου να τον τραβήξουν πίσω απ’ την Ευρώπη. Ο Αλμέιδα ευχαριστεί όλους ευγενικά, όμως στην παρούσα φάση δεν κολακεύεται από τίποτε άλλο.

Ο ίδιος ήταν άλλωστε που με κάθε τρόπο ζητούσε ένα συμβόλαιο μακράς διάρκειας με την ομάδα, προκειμένου να δεσμεύσει το μυαλό του και την ύπαρξή του απόλυτα με την «Ενωση», για την οποία κάνει μεγάλα όνειρα κι έχει πολύ μακρινά σχέδια. Κάτι που μπορεί να μην ακουστεί ποτέ απ’ το δικό του στόμα, ειδικά τώρα που είναι ακόμα νωρίς, όμως η σκέψη του Αλμέιδα φτάνει πολύ μακριά και στην Ευρώπη.

Οχι απαραίτητα απ’ την πρώτη σεζόν, αλλά σίγουρα στην πορεία των ετών στοχεύει στο να κάνει πορείες, ακόμα και να φτάσει κοντά στη διεκδίκηση ενός τροπαίου, αν ασφαλώς βοηθήσουν οι συγκυρίες, η τύχη κι η διοίκηση. Τα όνειρα είναι για τους ανθρώπους που έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και τολμούν. Ασφαλώς και για τις ομάδες οι οποίες επενδύουν πάνω σε αυτά κι εμπιστεύονται τους προπονητές που δείχνουν ικανοί να τις πείσουν για το όραμά τους.

Ο Αλμέιδα έχει κατά νου να «χτίσει» μία μικρή αυτοκρατορία στην ΑΕΚ και μετά να αποχωρήσει απ’ αυτήν. Οταν κι οι δύο θα έχουν κορεστεί ο ένας απ’ τον άλλον και θα χρειάζονται μία αλλαγή στις ζωές τους, κάτι που τώρα μοιάζει με ένα σενάριο πολύ, μα πολύ μακρινό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News