Γιώργος Χελάκης: Ο Κορδόν καλείται να φέρει ποδοσφαιρικό ορθολογισμό στον Ολυμπιακό

eurokinissi

Περιθώρια για πειραματισμούς στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν, διότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου.

O Αντόνιο Κορδόν είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Μπορεί να υπάρχουν κάμποσοι που να ξέρουν αυτή τη δουλειά καλύτερα, πολύ περισσότεροι που να την ξέρουν λιγότερο καλά, αλλά όπως και να το κάνουμε αυτή είναι η δουλειά του. Να βρίσκει προπονητή και παίκτες, να σχεδιάζει, να υλοποιεί.

Στο τιμόνι του Ολυμπιακού, κάτω απ’ τη διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, βρίσκεται τώρα κάποιος που συγκεντρώνει την ευθύνη να σχεδιάσει τη νέα ομάδα των «ερυθρολεύκων» σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της. Σημαίνει αυτό, ανάμεσα σε άλλα, ότι θα σταματήσουν να λαλούν πολλοί κοκόροι και θα υπάρξει συγκεκριμένο οργανόγραμμα με κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων.

Ολ’ αυτά ισχύουν στον βαθμό που δεν θα συμβεί κάτι ώστε να αλλάξει η φορά των πραγμάτων. Κι άλλη φορά ήρθε τεχνικός διευθυντής, αλλά η παρουσία του δεν ευδοκίμησε. Στην προκειμένη περίπτωση το πράγμα έχει τόσο στραβώσει, που χρειάζεται κάποιος με συγκεκριμένες γνώσεις και μέθοδο δουλειάς ώστε να επαναφέρει τον ποδοσφαιρικό ορθολογισμό.

Είναι πολλή η δουλειά που περιμένει τον Ισπανό. Μάλιστα δουλειά που πρέπει να γίνει στα σβέλτα. Αρχής γενομένης απ’ την εξεύρεση προπονητή που θα έρθει για να δουλέψει με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές. Οι συζητήσεις, που έχουν προηγηθεί με τον Κορδόν, δεν αφορούσαν μόνο το αν θα συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό, αλλά και τι είδους δουλειά θα γίνει.

Το σημειώνω διότι έχει κερδηθεί χρόνος ώστε ο τεχνικός διευθυντής να κινηθεί με ταχύτητα και ν’ αρχίσει την παραγωγή έργου. Το πού θα παίξει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός θα παίξει κι αυτό τον ρόλο του. Είναι άλλο να ετοιμάζεις την ομάδα για το Γιουρόπα Λιγκ κι άλλο για το Κόνφερενς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Ολυμπιακός δεν είναι απ’ τις ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ομάδα σε τρία-τέσσερα χρόνια.

Οι οπαδοί του κι ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός οργανισμός της ομάδας είναι απαιτητικός κι ως ένα σημείο ανυπόμονος. Περιθώρια για πειραματισμούς δεν υπάρχουν διότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η αγρανάπαυση δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό, που ξεκινάει κάθε χρονιά με στόχο την κυριαρχία στην Ελλάδα και την καλή παρουσία στην Ευρώπη.

Ολα αυτά δεν θα τα διαβάσει από μας ο Κορδόν. Τα ξέρει ήδη. Με την πρόσληψή του, ανάμεσα σε άλλα, εκπέμπεται κι ένα σαφές μήνυμα. Ο Ολυμπιακός όπως στόχευσε ψηλά για την ανεύρεση τεχνικού διευθυντή, έτσι ψηλά θα στοχεύσει και στη συνέχει ώστε ν’ αφήσει πίσω του μία κακή χρονιά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News