Χρήστος Μανδάς: Η ΑΕΚ, το εξωτερικό και το «πάνω χέρι» του ΟΦΗ

eurokinissi

O νεαρός τερματοφύλακας είναι το «next big thing» του ΟΦΗ που θα απασχολήσει στο μεταγραφικό καλοκαίρι.

Ο Χρήστος Μανδάς είναι ένα από τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν την επικαιρότητα του ΟΦΗ στο μεταγραφικό καλοκαίρι μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.

Πρόσφατα ο Μηνάς Λυσάνδρου είχε συνάντηση στο Ηράκλειο με τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ και επιβεβαίωσε πως για τον νεαρό τερματοφύλακα υπάρχει ενδιαφέρον από Ελλάδα και από εξωτερικό και είναι πολύ πιθανό αυτό το ενδιαφέρον να πάρει σάρκα και οστά το επόμενο διάστημα.

Οσον αφορά στην Ελλάδα, η ΑΕΚ γλυκοκοιτάζει την περίπτωση του Χρήστου Μανδά, τον οποίο έχει «κυκλώσει» και δεν αποκλείεται να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του το προσεχές διάστημα.

Δεδομένα στο θέμα με τον Χρήστο Μανδά θα παίξει ρόλο η πλευρά του ΟΦΗ και μόνο. Πώς θα διαχειριστεί την πρόταση ή τις προτάσεις και πώς θα καταφέρει να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί.

Το θετικό για τον ΟΦΗ είναι ότι δεν «καίγεται» να πουλήσει τον παίκτη. Αυτό στο θέμα της διαπραγμάτευσης, εφόσον έρθει πρόταση, θα παίξει το ρόλο του. Από την άλλη ο ΟΦΗ θέλει να μπει στη διαδικασία της αυτοχρηματοδότησης και να σταματήσει κάποια στιγμή να βάζει συνέχεια λεφτά ο Μιχάλης Μπούσης. Για να γίνει αυτό πρέπει να μπαίνουν λεφτά στα ταμεία. Το να γίνεις selling club απαιτεί και δυνατές πωλήσεις και ο Μανδάς είναι μία τέτοια ευκαιρία εφόσον έρθει μία εξαιρετικά συμφέρουσα πρόταση στην Κρητική ομάδα.

Δεδομένα στο θέμα με τον Χρήστο Μανδά θα παίξει ρόλο η πλευρά του ΟΦΗ και μόνο. Πώς θα διαχειριστεί την πρόταση ή τις προτάσεις και πώς θα καταφέρει να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για έναν από τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες, που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και ο ΟΦΗ κατάφερε να τον κάνει δικό του με μία συμφέρουσα συμφωνία με τον Ατρόμητο. Οπερ σημαίνει είναι ήδη κερδισμένος, αλλά επειδή μιλάμε για αγορά και εταιρείες είναι λογικό να κοιτάξουν οι επικεφαλής να γεμίσουν τα ταμεία με λεφτά και όχι να τον δώσουν «κοψοχρονιά» όπως λέμε στην καθομιλουμένη.

Για τον γκολκίπερ του ΟΦΗ υπάρχει ενδιαφέρον από Γερμανία και Ισπανία, ενώ όσον αφορά στην Ελλάδα οι απαιτήσεις της Κρητικής ομάδας δεν γνωρίζουμε αν μπορεί κάποια ελληνική ομάδα να τις ικανοποιήσει βάζοντας τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το θέμα είναι και οι στόχοι του ίδιου του Μανδά. Τι θέλει για το επόμενο βήμα της καριέρας του στο υποθετικό σενάριο μίας επίσημης πρότασης στα γραφεία του ΟΦΗ; Θέλει την προοπτική του εξωτερικού (που δεν αποκλείεται να ανοίξει, επιτέλους, την πόρτα της Εθνικής στο κλειστό «κλαμπ» του Πογέτ) και την πρόκληση στην καριέρα του ή το να κάνει το επόμενο βήμα σε μία από τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες της Ελλάδας με τον κίνδυνο του… πάγκου και της στασιμότητας. Πρέπει να μπουν κι αυτά στην εξίσωση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News