Στέργιος Αντωνίου: «Θα μεταφέρω στο συμβούλιο να πάμε σε διπλό τελικό Κυπέλλου από τη νέα χρονιά»

Για την σκέψη να γίνει από την επόμενη σεζόν διπλός τελικός Κυπέλλου αναφέρθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «City 106.1» και αναφέρθηκε στον τελικό Κυπέλλου αλλά και στα πλάνα που υπάρχουν για το μέλλον.

Μάλιστα αποκάλυψε πως προτίθεται να εισηγηθεί διπλό τελικό στο συμβούλιο της ομοσπονδίας την τροποποίηση της προκήρυξης έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέργιου Αντωνίου:

«Θα πρέπει να είναι κάποιος ανεπίδεκτος για να μην λάβει τα μηνύματα του τελικού. Ζούμε σε μια τοξικότητα και υπάρχει απογοήτευση για τις προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν ώστε να μην κάνουμε έναν τελικό-γιορτή.

Προσπαθούσαμε για καιρό να μην πούμε τίποτα για καταστάσεις που δημιουργήθηκαν για να μην ανακυκλώνουμε τα ίδια πράγματα. Κάποιοι προσπάθησαν να χαλάσουν την εικόνα της ΕΠΟ. Δεν μπορώ να καταλάβω το πώς φταίει η ΕΠΟ, όταν δεν δημιουργεί τοξικότητα. Η ΕΠΟ δεν έχει οπαδούς. Τι θα μπορούσε να κάνει η ΕΠΟ όταν η αστυνομία φοβάται για επεισόδια;

Κάποιοι βέβαια επιμένουν πως η ΕΠΟ φταίει για αυτό. Το λάθος μας είναι ότι στην προκήρυξη επιλέξαμε συγκεκριμένο γήπεδο. Φτάσαμε σε σημείο να σκεφτόμαστε να εκδώσουμε διαπιστεύσεις και όχι προσκλήσεις, και πάλι κάποιοι αντέδρασαν.

Σκεφτήκαμε να πάμε στην Κύπρο και είδαμε και εκεί προβλήματα με την ελληνική αστυνομία να συμβουλεύει την κυπριακή να μην δεχθεί τον τελικό… Υπήρχαν δυο ομάδες στον τελικό και κάποιοι έκαναν παρεμβάσεις.

Εγώ είχα δηλώσει ότι δεν θα πάω στον τελικό υπό τις συνθήκες στις οποίες μας οδήγησαν να τον κάνουμε. Θα μεταφέρω στο συμβούλιο να πάμε σε διπλό τελικό. Δεν υπάρχει ωριμότητα για μονό τελικό με κόσμο. Θα πρέπει οι ομάδες να τιθασεύσουν τα οπαδικά κινήματα.

Στα μέσα Ιουνίου θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή και εκεί θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις για την επόμενη χρονιά, και η προκήρυξη του Κυπέλλου θα είναι μέσα σε αυτά. Θα πρέπει η προκήρυξη να αφήνει το περιθώριο να συζητήσει με τους δυο φιναλίστ, όταν αυτοί θα προκύψουν.

Όταν είπαμε για τελικό στο εξωτερικό, δεν είχε κάποια σκέψη να βρεθούμε στο Ελμπασάν. Είχαμε κάτι διαφορετικό στο μυαλό μας με βάση τις χώρες που υπάρχει απόδημος ελληνισμός. Είχαμε στο μυαλό μας την Αγγλία και τη Γερμανία. Θα πρέπει να είμαστε πιο προετοιμασμένοι για τον τελικό της επόμενης χρονιάς».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News