ΑΕΚ: Ο στόπερ που θέλει ο Αλμέιδα και η σκέψη για Πούγγουρα

Ο Γιώργος Τζαβέλλας δύσκολα θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν είναι το μείζον θέμα, την ίδια στιγμή που η «Ένωση» κοιτάζει την εναλλακτική του Αχιλλέα Πούγγουρα. Διαβάστε στην SportDay της Πέμπτης (1/6).

Πολύ δύσκολα θα μείνει στην ΑΕΚ ο Γιώργος Τζαβέλλας. Με τα τωρινά δεδομένα, εκείνος βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας που θα του δώσει χρόνο συμμετοχής διότι αισθάνεται δυνατός κι ακμαίος στα 35 του ώστε να παίζει αρκετά, απ’ την άλλη ο προπονητής της ομάδας, Ματίας Αλμέιδα, δεν πετάει τη σκούφια του για την παραμονή του διότι θα ήθελε έναν στόπερ πιο νέο και πιο ενεργό στα σχέδιά του.

Αναγνωρίζει στον βετεράνο κεντρικό αμυντικό ότι πρόσφερε όσα περισσότερα μπορούσε ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες των αποδυτηρίων, αλλά και να παρθούν από εκείνον ποιοτικά λεπτά σε κάποια παιχνίδια, όμως η σελίδα πρέπει πλέον να γυρίσει.

Δεν είναι ωστόσο το μείζον θέμα για τον προπονητή το αν θα έμενε για παράδειγμα ο Τζαβέλλας ή αν στη θέση του θα επιλεγεί κάποιος άλλος. Η προτεραιότητα για τον Αργεντινό προπονητή αφορά στην απόκτηση ενός στόπερ, ο οποίος θα είναι οπωσδήποτε αριστεροπόδαρος, με συμμετοχές και παραστάσεις συνεχόμενες τα τελευταία χρόνια σε καλό πρωτάθλημα, σε ηλικία κάτω των 30 ετών ώστε να έχει και μία συνέχεια αυτή η συνεργασία. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο και σε αυτό έχει επικεντρώσει στην παρούσα φάση.

Από κει και πέρα, αν η ΑΕΚ κληθεί να αποκτήσει και πέμπτο στόπερ για να αντικαταστήσει τον Τζαβέλλα, ο Αχιλλέας Πούγγουρας του Παναθηναϊκού είναι μία πολύ καλή λύση. Ενας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει περάσει απ’ το μικροσκόπιο και του προπονητή κι έχει κάνει ήδη μία συζήτηση μέσω του ατζέντη του με διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ για την προοπτική συνεργασίας.

Δεν αποτελεί προτεραιότητα του ίδιου απ’ ό,τι φαίνεται να ενταχθεί σε μία ομάδα που δεν θα του δίνει απαραίτητα σημαντικό χρόνο συμμετοχής, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει το καλοκαίρι. Ψάχνει για κάτι στο εξωτερικό, αλλά αν δεν το βρει τα χρήματα ήδη κάπου φέρεται ότι ζητεί, η ΑΕΚ θα μπορούσε να αποτελέσει για εκείνον μία πολύ καλή λύση

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News