Νταμπράουσκας: Ο Λιθουανός είπε την μεγάλη αλήθεια για τον ΟΦΗ

Τα λόγια του Λιθουανού τεχνικού αναδεικνύουν την πραγματική πρόκληση που έχει μπροστά του.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ανέλαβε τον ΟΦΗ για να τον επαναφέρει στην ιστορική του κανονικότητα, να γίνει ξανά ένας από τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η δουλειά του Λιθουανού προπονητή μόνο εύκολη δεν είναι και το γνωρίζει καλά. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι φίλοι του ΟΦΗ πανηγυρίζουν για πράγματα που σε άλλες εποχές θα ήταν αυτονόητα είναι κάτι που τόνισε ο «Ντάμπρα» σε συνέντευξή του σε λιθουανικό Μέσο.

«Στην δεκαετία του ’80, ο ΟΦΗ ήταν διεκδικητής τίτλων στην Ελλάδα, κέρδισε το κύπελλο. Τα τελευταία 15 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο. Ηταν οδυνηρό για τους οπαδούς να βλέπουν την ομάδα τους στον πάτο της βαθμολογίας. Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ κατά την διάρκεια της δικής μου παρουσίας στον πάγκο του έσπασε 4-5 ρεκόρ που δεν είχαν συμβεί για 20 χρόνια μιλάει από μόνο του για το τι πετύχαμε», τόνισε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα www.15min.lt και πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα, κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη δεν έχουμε κερδίσει για 29 χρόνια και δεν είχαμε πάρει βαθμό για μια δεκαετία. Επίσης η επίδοση μας εκτός έδρας είναι μια από τις καλύτερες στην ιστορία του ΟΦΗ. Από την μια πλευρά, όλοι είναι χαρούμενοι επειδή βελτιώθηκαν τα αποτελέσματα και είναι φυσιολογικό εν μέρει. Από την άλλη όμως, εμένα αυτό μου δείχνει ότι το Κρητικό ποδόσφαιρο ήταν σε μια βαθιά τρύπα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Το τελευταίο κομμάτι είναι και η μεγάλη, αλλά και πικρή αλήθεια για τον ΟΦΗ που καλείται να μεγαλώσει ξανά (και) σε νοοτροπία. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας όχι μόνο γνωρίζει καλά σε ποια ομάδα πήγε, αλλά είναι ρεαλιστής και συνάμα αποφασισμένος να γιγαντώσει ξανά τον ΟΦΗ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News