ΑΕΚ: Τα δεδομένα για το μονοπάτι των προκριματικών και το παράδειγμα του 2018

Οι ομάδες που θα βρει η ΑΕΚ στην ευρωπαϊκή της πορεία και τα εμπόδια που μπορεί να της φέρει η κλήρωση. Διαβάστε στην SportDay της Κυριακής (4/6).

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος αφήνει στην ΑΕΚ αρκετά οφέλη, ένα εκ των οποίων (ίσως και το πιο βασικό) είναι η συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αξίζει τον κόπο να δούμε τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η «Ενωση» στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αρχικά, ο «Δικέφαλος» θα λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο μέσω του γκρουπ των ανίσχυρων.

Αν λοιπόν έρθουν στον δρόμο της ΑΕΚ ομάδες όπως οι Γαλατασαράι, Κοπεγχάγη, Φερεντσβάρος ή Καραμπάγκ στον τρίτο προκριματικό, τότε επειδή είναι ομάδες με υψηλό συντελεστή, αν προκριθεί η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, θα παίξει στα πλέι οφ ως ισχυρή για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, αν παίξει με κάποια ομάδα όπως η Σέριφ Τιρασπόλ ή η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, τότε δεν θα είναι τόσο εύκολο να μπει ως ισχυρή η ΑΕΚ στα πλέι οφ. Αξίζει να θυμίσουμε το παράδειγμα του 2018, όταν η «Ενωση» είχε αντιμετωπίσει ως ανίσχυρη τη Σέλτικ στον τρίτο προκριματικό κι αφού την απέκλεισε, βρήκε μπροστά της στα πλέι οφ την ουγγρική Βίντι, με τον «Δικέφαλο» να περνάει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Να προσθέσουμε ότι σίγουρα η ΑΕΚ αποφεύγει τη Γιουνγκ Μπόις στον τρίτο προκριματικό, αφού η Iντερ βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν, κάτι που στέλνει τους Ελβετούς στα πλέι οφ. Τα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού αναμένεται να γίνουν μέσα στο πρώτο μισό του Αυγούστου (8 ή 9 το πρώτο και 15 ή 16 το δεύτερο), ενώ αυτά των πλέι οφ στα τέλη του ίδιου μήνα (22 ή 23 το πρώτο και 29 ή 30 το δεύτερο). Αν η ΑΕΚ δεν τα καταφέρει στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα μπει στην κλήρωση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ κι αν δεν τα καταφέρει και πάλι, τότε θα παίξει στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News