Ολυμπιακός Μεταγραφές: Το 6άρι των 5 εκατομμυρίων που ήθελε από την Ισπανία

Λουΐς Μίγια

Ο αμυντικός μέσος της La Liga που ήταν στη λίστα του Ολυμπιακού για ενίσχυση στη θέση του αμυντικού μέσου.

Η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Αντόνιο Κορδόν είναι λογικό να μετακινεί γεωγραφικά το επίκεντρο των μεταγραφικών αναζητήσεων των ερυθρόλευκων στην Ισπανία αφού εύλογο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος να γνωρίζει καλύτερα και από την παλάμη του την αγορά της πατρίδας του.

Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο ότι ο 59χρονος αθλητικός διευθυντής δεν βάζει… σύνορα στο μυαλό και τον τρόπο σκέψης του. Παρακολουθεί (σχεδόν) τα πάντα, σίγουρα όσα περισσότερα μπορεί. Βλέπει κάθε πρωτάθλημα στην Ευρώπη, έχει… ραντάρ στη Λατινική Αμερική αλλά και… κεραίες στην Αφρική.

Ωστόσο, είπαμε, η ισπανική αγορά για ευνόητους λόγους θα αποτελεί τη βάση. Και μένει να δούμε αν και τι θα κάνει ο Ολυμπιακός μεταγραφικά από τη συγκεκριμένη χώρα. Τώρα μάλιστα που οι ερυθρόλευκοι αναζητούν βασικό 6άρι,  έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα… ξεσκονιστούν και οι περυσινές λίστες αφού και τότε οι Πειραιώτες έψαχναν 6άρι.

Από πέρυσι υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για Εμβιλά…

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δει ότι ο Γιαν Εμβιλά (τότε έκλεινε τα 32) είχε αρχίσει να μην αντέχει να παίζει διαρκώς βασικός και δη σε ματς υψηλών απαιτήσεων και γι’ αυτό ο Πορτογάλος αναζητούσε 6άρι για να μοιραστεί το φόρτο εργασίας. Ένας από τους παίκτες που ήταν πολύ ψηλά στις λίστες του Ολυμπιακού ήταν ο Λουΐς Μίγια.

Στα 27 του χρόνια (τότε) ο Ισπανός αμυντικός μέσος αναζητούσε μια νέα πρόκληση και το όνομά του είχε τεθεί υπόψιν και του Ολυμπιακού. Μέχρι πέρυσι ο Μίγια ήταν στη Γρανάδα και οι εμφανίσεις του είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ισπανικών ομάδων.

Η Εσπανιόλ ήταν μία απ’ αυτές όπως και η Χετάφε (του Μπορδαλάς) η οποία τελικά τον έπεισε για το πρότζεκτ και απέσπασε την υπογραφή του. Βέβαια δεν έγινε τσάμπα όλο αυτό, πλήρωσε 5 εκατ.ευρώ στη Γρανάδα για να τον παραχωρήσει.

Δύο μεταγραφές των 5 εκατομμυρίων σε 2 χρόνια!

Το εκπληκτικό με τον Μίγια, που επιβεβαιώνει πόσο εξαιρετική περίπτωση αποτελεί, είναι ότι πέρυσι έκανε τη 2η μεταγραφή 5 εκατομμυρίων μέσα σε μόλις μία 2ετία. Ακριβώς το ίδιο ποσό, 5 εκατ.ευρώ δηλαδή, είχε βγάλει η Γρανάδα από τα ταμεία της για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2020 από την Τενερίφη.

Θα μπορούσε άραγε τώρα ο Ολυμπιακός να ασχοληθεί με την περίπτωσή του; Η λογική λέει δύσκολα αφού ο παίκτης υπέγραψε πολυετές, ως το 2027, συμβόλαιο και η Χετάφε θα ήθελε (τουλάχιστον) 5 εκατ.ευρώ, αυτά που έδωσε δηλαδή, για να τον δώσει.

Ωστόσο επειδή η Χετάφε κινδύνεψε με υποβιβασμό φέτος και δεν έχει κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο, δεν  θα μπορούσε να αποκλείσει κανείς την πιθανότητα να βγάλει στο… σφυρί τα «ασημικά» της και ο Μίγια (30 συμ. 4 ασίστ φέτος) είναι ένα εξ’ αυτών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News