Δολοφονία Άλκη: Η εισαγγελέας ανέδειξε τα ψεύδη και τις ανακρίβειες των κατηγορουμένων

Eurokinissi

Κατά τη δεύτερη μέρα της μαραθώνιας αγόρευσης της, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα προχώρησε στον σχολιασμό των απολογιών των πρώτων έξι κατηγορουμένων σε μια προσπάθεια να αποδομήσει όλα όσα ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου

Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα συνέχισε την αγόρευσή της για δεύτερη μέρα στην πολύκροτη δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του από τους 12 κατηγορούμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας μίλησε για ακόμα μία φορά για δολοφονική επίθεση που ήθελε νεκρούς και αποδόμησε τους ισχυρισμούς των έξι πρώτων κατηγορουμένων. Η κ. Κλιάμπα είπε για τον καθένα ξεχωριστά:

«Ο διευθυντής»

1ος : Είχε κρατήσει το ρόλο του διευθύνοντος. Κατηύθυνε τους στρατιώτες του πότε θα βγουν από τα αυτοκίνητα και πότε θα χτυπήσουν. Είπε ότι δεν έκανε αυτός το νεύμα προς τους άλλους ενώ αρνήθηκε ότι έστειλε άνθρωπο στο Χαριλάου για να δει αν υπάρχουν Αρειανοί. Ήξερε τι έβλεπε αλλά δεν απάντησε στο δικαστήριο. Είπε ότι δεν είδε πως βρέθηκε ο Άλκης στο πεζοδρόμιο. Θυμόταν μόνο την ερώτηση «τι ομάδα είστε» αλλά δεν θυμόταν τις κραυγές των θυμάτων. Όλη η απολογία του ήταν μισόλογα και σκόρπιες κουβέντες. Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε αυτά που έλεγε.

«Η κατασκευασμένη ομολογία»

2ος: Έφτασε στο σημείο να ομολογήσει. Είχε στο μυαλό του να αποσείσει την ευθύνη από τους άλλους. Μαζί μ’ αυτόν όμως θα έπρεπε και οι άλλοι να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που δεν το έκαναν. Είπε «εγώ χτύπησα τη μηριαία αρτηρία». Δεν παρακολούθησε τη διαδικασία καθώς προέκυψε ότι ο θάνατος του Άλκη επήλθε από πολλά χτυπήματα. Ήθελε να απαλλάξει τους υπόλοιπους. Η ομολογία του ήταν κατασκευασμένη. Τίποτα από όσα είπε δεν ήταν αυθόρμητο και ειλικρινές. Δεν ήταν πειστικός. Δεν θυμόταν ποιοι άλλοι χτύπησαν τον Άλκη. Επέλεξε να καταστεί εξιλαστήριο θύμα παρά να λάμψει η αλήθεια. Προσπάθησε με νύχια και με δόντια να προφυλάξει τους συγκατηγορούμενους του. Επέδειξε μια εμμονή να τα πάρει όλα πάνω του. Ο Άλκης δεν χτυπήθηκε από το δικό του μαχαίρι, χτυπήθηκε από άλλα. Και ξέρουμε ποιοι είχαν μαχαίρια.

«Ο αναξιόπιστος»

3ος: Απολογούμενος ενώπιον μας ανακάλεσε όσα είχε πει στην ανακρίτρια. Εδώ ομολόγησε ότι πήρε ένα σφυρί αλλά είπε το άφησε στο αυτοκίνητο. Δεν απάντησε ποιοι ανέβηκαν στα σκαλιά όπου βρισκόταν η παρέα των 5. Παρόλο που παρακολουθούσε δεν θυμάται καθόλου τον Άλκη. Έναν άνθρωπο δύο μέτρα. Είχε προηγηθεί μια πάλη πάνω στα σκαλιά, μια άνιση μάχη αλλά αυτός δεν την είδε. Δεν άκουγε την κραυγή του Άλκη αλλά προανακριτικά είπε το αντίθετο. Παρείχε δίκτυ προστασίας στον 1ο και στον 12ο κατηγορούμενο. Δεν μπορεί να ανακαλεί όσα είχε πει στην ανάκριση γιατί αυτό σημαίνει συγκάλυψη. Έμεινε στο πεδίο της μάχης 45 δευτερόλεπτα. Συμμετείχε και αυτός και χτυπούσε με το σφυρί κι όχι μόνο. Επέλεξε το ψέμα, δεν ήταν θεατής.

«Ο υπαρχηγός»

4ος : Είχε τον ρόλο του υπαρχηγού. Ήταν αυτός που φρόντισε να μαζέψει όλους όσους γνώριζε στον σύνδεσμο, προκειμένου να πετύχουν την αριθμητική υπεροχή σε σχέση με τους πέντε νεαρούς για τους οποίους με περίσσιο θράσος είπε ότι ξεκίνησαν τη συμπλοκή, χτυπώντας με το κράνος τον δεύτερο κατηγορούμενο. Έριξε δηλαδή την ευθύνη στα θύματα. Δεν ήταν συμπλοκή βέβαια, ήταν επίθεση και μάλλον ο κατηγορούμενος δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της πράξης του. Η αλήθεια έχει θαφτεί στο μυαλό του. Προσπάθησε να μας αποδείξει ότι τα θύματα ήταν οι θύτες. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο ψεύτη. Εξέπληξε ως προς την ευρηματικότητά του και την φαντασία του, δίνοντας ένα ρεσιτάλ ερμηνείας όταν προσπαθούσε να δικαιολογήσει την επιστροφή του στο πεδίο μάχης ενώ είχε φύγει για να κυνηγήσει τον Σ. Παρόλο που τα στοιχεία είναι ακράδαντα, ο ίδιος συνέχισε ακάθεκτος να ψευδολογεί, ενώ οι ισχυρισμοί του αντικρούονται από τα βίντεο.

«Δεν έδειξε μετάνοια, ήθελε να το σκάσει»

5ος: Έμεινε για 25 δευτερόλεπτα στο σημείο. Αυτός ο χρόνος είναι ικανός για να χτυπήσει με το πτυσσόμενο γκλοπ τον Α.Β και τον Άλκη. Εκμεταλλεύτηκε το αίμα του Άλκη λέγοντας ότι δήθεν κοκάλωσε, δεν επέδειξε καμία μετάνοια. Είχε σκοπό να το σκάσει μετά την τέλεση του εγκλήματος. Ούτε αυτός ήταν θεατής, ήταν μεταξύ αυτών που πήγαν να σκοτώσουν.

«Η καθοριστική συνδρομή»

6ος: Ο κατηγορούμενος άρπαξε έναν σιδερένιο σωλήνα από πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Ήθελε κι αυτός να προσφέρει το μερίδιο του. Δεν πρόλαβε, όμως, ενώ ήταν έτοιμος για την επίθεση. Κανείς δεν υπαναχώρησε έστω την τελευταία στιγμή. Η συνδρομή του ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα.
Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Παρασκευή με τον σχολιασμό της εισαγγελέως για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ενώ αναμένεται και η πρόταση της περί της ενοχής τους.

  • Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Παρασκευή με τον σχολιασμό της εισαγγελέως για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ενώ θα ανακοινώσει και την πρόταση περί της ενοχής των κατηγορουμένων και στη συνέχεια την πρόταση επί των ποινών.

Πηγή: Grtimes

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News