Δολοφονία Άλκη: «Χτυπούσαν ανελέητα ένα ανθρώπινο κεφάλι όπως μια μπάλα στο γήπεδο!»

Eurokinissi

Σοκάρουν οι περιγραφές για τους κατηγορούμενους, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η πρόταση της εισαγγελέως με τον σχολιασμό της κατάθεσης της ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση

Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριακή Κλιάμπα, συνεχίζει για δεύτερη μέρα την πρότασή της στην πολύκροτη δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ για την στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των φίλων του, στην επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου, δίπλα στο γήπεδο του Άρη.

Και οι περιγραφές για κτηνώδη δράση με βάρβαρα χτυπήματα σοκάρουν!

«Η πρόθεση κάνει τη διαφορά και όχι το αποτέλεσμα. Η πρόθεση συνάδει από διάφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτουν πως υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος και σε αυτή την περίπτωση. Αυτή είναι η αλήθεια. Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε πως ο φίλος του Άλκη είναι πάνω από το χώμα. Αυτό δεν έχει σχέση με την πρόθεση. Το ότι απέτυχαν δεν αναιρεί ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Α.Β. και τον Δ.Κ.», επισήμανε η εισαγγελέας αναφερόμενη στην κατάθεση της ιατροδικαστή.

«Χωρίς να το ξέρει η κ. Κοβάτση μάς περιέγραψε το μίσος, την βαρβαρότητα, την μανία και την ανελέητη επίθεση όλων των κατηγορούμενων σε βάρος του. Χτυπώντας τον ξανά και ξανά για να τον αποτελειώσουν, να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαν. Ένας, δύο, τρεις θα ήταν επίτευγμα. Μετρώντας τα ορατά χτυπήματα αποδεικνύεται πως οι κατηγορούμενοι δεν πήγαν οπλισμένοι σαν αστακοί μέσα στη νύχτα για να προκαλέσουν απλώς μία βαριά ή επικίνδυνη βλάβη. Οι κατηγορούμενοι δεν έμειναν σε κλοτσιές μπουνιές αλλά χτυπούσαν στα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος. Χτυπούσαν ανελέητα ένα ανθρώπινο κεφάλι όπως μια μπάλα στο γήπεδο. Θέλει κτηνώδη απάθεια για να προκύψουν αυτά που είδαμε στις φωτογραφίες του Άλκη και δεν πρέπει ούτε μπορούμε να τις ξεχάσουμε. Με δεδομένο ότι ο Άλκης ήταν ένα παλικάρι δύο μέτρα πως τον κλωτσούσαν στο χέρι; Εκτός αν κάποιοι έκαναν εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες που έμαθαν ή κρατούσαν σιδερολοστούς ή συνέχισαν να τον χτυπούν αγνοώντας το αίμα που είχε κατακλύσει το είναι του».

Η εισαγγελέας στάθηκε και στον 2ο κατηγορούμενο, ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε πως είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον θάνατο του Άλκη ομολογώντας ότι κατάφερε το τραύμα στη μηριαία αρτηρία. Υποστήριξε πως «μάλλον ο κατηγορούμενος δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή στην ιατροδικαστή Κοβάτση, η οποία εξήγησε στην κατάθεσή της πως ο θάνατος του Άλκη οφείλεται σε συρροή τραυμάτων και χαρακτήρισε επανειλημμένα τον 19χρονο «πολυτραυματία».

Η αγόρευση της εισαγγελέως βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News