Quinn: Γράφει ιστορία ως το πρώτο non binary άτομο σε Παγκόσμιο Κύπελλο
Quinn. 26 ετών. Αγωνίζεται στα χαφ. Φορά τη φανέλα του Καναδά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών που διεξάγεται στην Αυστραλία γράφει ιστορία. Και όχι μόνο για τις επιδόσεις μέσα στο γήπεδο, αλλά κυρίως για το τι πρεσβεύει η παρουσία του και μόνο στη διοργάνωση.
Το 2021, το Quinn πέρασε στην αθανασία της ιστορίας ως το πρώτο τρανς και non binary άτομο του αθλητισμού που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού με τον Καναδά πήραν την πρωτιά στο ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο. Αυτές τις μέρες γράφει ιστορία ως το πρώτο τρανς και non binary άτομο που αγωνίζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, με τον Καναδά να έχει και πάλι με βάση τα προγνωστικά πολλές ελπίδες να ανεβεί στο βάθρο των νικητών.
Canadian midfielder Quinn starts for Canada and becomes the first non-binary athlete to play at a FIFA World Cup.
The first ever non-binary athlete to win an Olympics gold medal, now on route to do the same at the World Cup.
Quinn. pic.twitter.com/3py5ZTsVze
— SHE scores bangers (@SHEscoresbanger) July 21, 2023
Η παρουσία του Quinn στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ιστορική σημασία για τα transgender και non binary άτομα του αθλητισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού πλέον ανοίγει την πόρτα των μεγάλων διοργανώσεων. Εκεί, όπου μέχρι πριν κάποια χρόνια η συμπερίληψη ήταν άγνωστη λέξη και ήταν σχεδόν απαγορευτικό να συμμετάσχει οποιοσδήποτε άνθρωπος που έχει εκφράσει ανοικτά έναν διαφορετικό προσανατολισμό.
Τo Quinn έκανε το δικό του coming out το 2020 κι αυτό δεν το εμπόδισε να κερδίσει μια θέση στην Εθνική ομάδα του Καναδά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκεί όπου η ομάδα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τώρα, ετοιμάζεται να γράψει και πάλι ιστορία, αποδεικνύοντας ότι και τα non binary άτομα έχουν δικαίωμα στο μεγαλύτερο αθλητικό όνειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
