Ολυμπιακός Europa League: Λουκέρνη 9/8/2018 vs Γκενκ 9/8/2023

Φορτούνης Λουκέρνη
eurokinisi

Πέντε χρόνια μετά ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει κόντρα στη Γκενκ με τον Μαρτίνεθ ό,τι έκανε κόντρα στη Λουκέρνη με τον Μαρτίνς.

Ήταν 9/8/2018. Ο Ολυμπιακός έκανε μια νέα αρχή προερχόμενος από μια κακή σεζόν και υποδεχόμενος τη Λουκέρνη για τον γ’ γύρο των προκριματικών του Europa League. Και αυτή την αρχή την έκανε με νέο προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνς, και εντυπωσιακά αλλαγμένο ρόστερ. Σας θυμίζει κάτι;

Ναι, το σήμερα. Είναι 9/8/2023 και ο Ολυμπιακός βρίσκεται παραμονή του εντός έδρας αγώνα με τη Γκενκ για τον γ’ γύρο του Europa League. Και η ομάδα του Πειραιά είναι έτοιμη για μια νέα αρχή. Με νέο προπονητή, τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, και ήδη αρκετές αλλαγές στο ρόστερ που θα γίνουν περισσότερες ως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Τότε ο Ολυμπιακός είχε κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στη νέα εποχή του, συνέτριψε με 4-0 τους Ελβετούς και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία της ρεβάνς. Προφανώς το ίδιο θα ήθελε να κάνει και αύριο (10/8 – 22:00) κόντρα στους Βέλγους.

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε αλλά παραμένουν στην ομάδα κάποιες σταθερές που συνδέουν εκείνο το ξεκίνημα μ’ αυτό που επιχειρεί τώρα ο Ολυμπιακός. Οι Κώστας Φορτούνης και Μαντί Καμαρά ήταν βασικοί σ’ εκείνο το ματς και, πιθανότατα, θα είναι βασικοί και αύριο. Βασικός τότε ήταν και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ενώ στον πάγκο βρίσκονταν ο Μάριος Βρουσάι και ο Παπέ Σισέ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News