Γιώργος Χελάκης: Χουάνγκ, όταν η σπουδαία ποιότητα υπονομεύεται απ' την απαράδεκτη συμπεριφορά!

Γιώργος Χελάκης: Χουάνγκ, όταν η σπουδαία ποιότητα υπονομεύεται απ' την απαράδεκτη συμπεριφορά!

Η συμπεριφορά του Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ είναι προσβλητική για τον Ολυμπιακό και τους συμπαίκτες του. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη Sportday της Κυριακής (13/8).

Είναι παίκτης σπουδαίας ποιότητας. Ο Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ ξέρει να κρατάει την μπάλα, να ξεμαρκάρεται σωστά, να την πασάρει σωστά και να εκτελεί με υπέροχα σουτ έξω απ’ την περιοχή. Παίζει κυρίως για την ομάδα κι είναι συνεπής στις δύο άκρες του γηπέδου.

Η συμπεριφορά του -για όσους παρακολουθούμε από μακριά τα τεκταινόμενα- είναι τουλάχιστον αναπάντεχη. Είναι προσβλητική για τον Ολυμπιακό και τους συμπαίκτες του. Προφανώς σχετίζεται με τους νέους εκπροσώπους του, οι οποίοι -απ’ ό,τι φαίνεται- με τις πρακτικές που ακολουθούν δεν ενδιαφέρονται να μακροημερεύσουν στον χώρο αυτό.

Κανένας σοβαρός ατζέντης δεν θα συμβούλευε παίκτη του να παρατήσει την ομάδα και να φύγει την παραμονή ενός κρίσιμου ματς. Αναρωτιέμαι τι διαφορά θα έκανε για τον παίκτη να βοηθούσε την ομάδα του στο πρώτο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι και αμέσως μετά να έθετε το θέμα.

Πέραν αυτού, πού ακούστηκε ένας ποδοσφαιριστής που -κατά τους ισχυρισμούς του- έχει ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με μία ομάδα, να θέτει το θέμα ως τελεσίγραφο στον προπονητή κι όχι στη διοίκηση;

Όλοι οι χειρισμοί του Χουάνγκ, απ’ όποια πλευρά κι αν τους δει κανείς, είναι ερασιτεχνικοί, προσβλητικοί και απαράδεκτοι. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ο διεθνής Νοτιοκορεάτης δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, δεν θέλει να παίζει με τα ερυθρόλευκα. Είτε κάθεται στην πατρίδα του, είτε επιστρέψει και προπονείται με τις μπουλντόζες, επί της ουσίας δεν θα αλλάξει κάτι.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα τον έχουν διαθέσιμο και θα έχουν μόνιμα ένα πρόβλημα μέσα στα πόδια τους.

Στην απίθανη περίπτωση που μετανοήσει για την πράξη του και ζητήσει συγγνώμη, πόσο εύκολο θα είναι να ενσωματωθεί στην ομάδα, να γίνει δεκτός απ’ τους συμπαίκτες και τον προπονητή του;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News