Μαρσέιγ-Παναθηναϊκός: Η Γαλλία απαγόρευσε την μετακίνηση οπαδών με πράξη νομοθετικού περιεχομένου!

Εurokinissi

Οι Γάλλοι απαγορεύουν διά νόμου η παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία για τη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League με τη Μαρσέιγ

Τα τελευταία δραματικά γεγονότα με τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ και οι καλές σχέσεις των οπαδών της ΑΕΚ με τους οπαδούς της Μαρσέιγ, έχουν αναγκάσει τους παράγοντες της γαλλικής ομάδας να πάρουν τα μέτρα τους ενόψει της ρεβάνς  του 1-0 με τον Παναθηναϊκό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Μάλιστα το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας αποφάσισε να μπλοκάρει την μετακίνηση των οπαδών του Παναθηναϊκού, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης!

«Η ατομική ή συλλογική μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, ​​οποιουδήποτε προσώπου που ισχυρίζεται ότι είναι ή συμπεριφέρεται ως οπαδός του Παναθηναϊκού, απαγορεύεται μεταξύ των γαλλικών οδικών δικτύων, σιδηροδρόμων, λιμανιών και σημείων συνόρων αεροδρομίου, αφενός, και της κοινότητας της Μασσαλίας. Οι μετακινήσεις του Παναθηναϊκού αποτελούν τακτικά πηγή διαταραχών της δημόσιας τάξης εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς ορισμένων από τους οπαδούς της ομάδας», επισημαίνεται σχετικά.

Πάντως μετά την κλήρωση, η UEFA είχε απαγορεύσει πρώτη την παρουσία φιλοξενούμενων στα δύο ματς όπως και σε εκείνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News