Ολυμπιακός Μεταγραφές: Ο εξτρέμ που ήθελε και πέρυσι και οι Σολμπάκεν, Ποντένσε... έστειλαν στη Σεβίλλη

Ντόντι Λουκεμπάκιο

Ποιόν ήθελε και πέρυσι ο Ολυμπιακός αλλά και φέτος ο Αντόνιο Κορδόν και έκανε δύο μεταγραφές 30 εκατομμυρίων ευρώ όμως τελικά προτιμήθηκε μια σπουδαία τριάδα που απαρτίζεται από Ποντένσε, Σολμπάκεν και Μπρίνιτς.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα εξαιρετικό μεταγραφικά καλοκαίρι, το πρώτο με τον Αντόνιο Κορδόν ως αθλητικό διευθυντή και άνθρωπο που χειρίστηκε κάθε τι που αφορούσε την ενίσχυση.

Η ενίσχυση των ερυθρόλευκων στα φτερά της επίθεσης αποτέλεσε εξ’ αρχής έναν βασικό μεταγραφικό στόχο. Στη λίστα βρέθηκαν πάρα πολλοί παίκτες και τελικά έγιναν εξαιρετικές επιλογές και η ομάδα ενισχύθηκε σε υπερθετικό βαθμό με την επιστροφή του Ποντένσε και την απόκτηση των Σολμπάκεν και Μπρίνιτς.

Ωστόσο έχει αξία να αναφερθεί και κάτι άλλο ώστε να γίνεται πιο σαφής ο τρόπος που μπορεί να κινηθεί μια ομάδα, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός, στα μεταγραφικά. Για τον Αντόνιο Κορδόν εκείνοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να γίνουν εξτρέμ των ερυθρόλευκων νήταν πραγματικά λίγοι. Κι επειδή στις μεταγραφές συχνά γίνονται… κύκλοι, μπαίνουν, βγαίνουν και ξαναμπαίνουν παίκτες.

Το καλοκαίρι του 2022, όπως είχε αποκαλύψει η SportDay, οι ερυθρόλευκοι είχαν στη λίστα τους για την ενίσχυση στις θέσεις των εξτρέμ έναν σπουδαίο παίκτη. Έναν παίκτη που άρεσε πολύ και στον Πέδρο Μαρτίνς.

Ντόντι Λουκεμπάκιο

Μιλάμε για τον Ντόντι Λουκεμπάκιο που πέρυσι και μέχρι πρότινος ανήκε στη Χέρτα. Η ομάδα του Βερολίνου τον παραχωρούσε πέρυσι και γι’ αυτό είχε ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός. Εξάλλου  τη σεζόν 2021/22 τον είχε παραχωρήσει δανεικό στη Βόλφσμπουργκ.

Πέρυσι τελικά έμεινε στη Χέρτα και είχε σε 33 συμμετοχές 12 γκολ και 5 ασίστ. Η γερμανική ομάδα τον απέκτησε από τη Γουότφορντ το 2019 έναντι 20 εκατ.ευρώ (!) και πριν από δύο εβδομάδες (24/8) τον πούλησε 10 εκατ. στη Σεβίλλη.

Η περίπτωση Λουκεμπάκιο είναι μία από τις πολλές που επιβεβαιώνει ότι δε γίνεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο να στοχεύει μια ομάδα σε ολοκαίνουργιες μεταγραφικά περιπτώσεις αλλά, αντιθέτως, υπάρχουν παίκτες που παραμένουν στη λίστα για δύο, τρεις ή και παραπάνω μεταγραφικές περιόδους. Και τελικά μπορεί να αποκτηθούν όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News