Αστον Βίλα - Ολυμπιακός Analysis: Ο κομβικός Ιμπόρα και ο τέλειος Ελ Καμπί - Έτσι ήρθε το ιστορικό διπλό

Ο Ολυμπιακός… πούλησε ποδοσφαιρική τρέλα στο Βίλα Παρκ ήταν κυνικός και έφυγε με το εμφατικό 2-4 επί της Αστον Βίλα και όλα αυτά διότι την κοιταξε στα μάτια. Το Sportday.gr αναλύει μέσω του wyscout του πρωταγωνιστές της «ερυθρόλευκης» παράστασης.

Οσο περνάνε οι ώρες από το πέρασμα του Ολυμπιακού με 2-4 από την έδρα της Αστον Βίλα, τόσο αρχίζει να παίρνει τη θέση του στην ποδοσφαιρική ιστορία το επίτευγμα των «ερυθρόλευκων». Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρουσίασε ένα Ολυμπιακό διατεθειμένο να κοιτάξει την Αστον Βίλα στα μάτια. Ούτε πήγε να «κλέψει» το παιχνίδι, ούτε γύρισε πίσω όταν οι Αγγλοι έκαναν το 0-2, 2-2.

Ο Ολυμπιακός… πούλησε ποδοσφαιρική τρέλα στο Βίλα Παρκ και το sportday.gr καταγράφει μέσω του wyscout όσα έκαναν οι «ερυθρόλευκοι».

Αστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η μαγκιά του Μεντιλίμπαρ

Ο μέσος όρος παρουσίας τους κάθε ποδοσφαιριστή της Αστον Βίλα στο γήπεδο είναι ο αναμενόμενος για έναν ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στον οποίο ο γηπεδούχος είναι το φαβορί. Τι έκανε ο Ολυμπιακός και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ;

Πέντε ποδοσφαιριστές του βρισκόταν συνεχώς πάνω από τη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός δεν «μάσησε» να πάει στο Βίλα Παρκ και να παίξει ποδόσφαιρο…

 

Ο Ολυμπιακός ηταν κυνικός

Η Αστον Βίλα πέτυχε δυο γκολ έχοντας 1,60 xGoals και ο Ολυμπιακός είχε 4 γκολ έχοντας 1,62 xGoals. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυνικοί. Οχι τυχεροί. Κυνικοί. Αν κάποιος μιλήσει για τον παράγοντα τύχη στο γκολ του Εσε έχει δίκιο, αλλά θα πρέπει να πιστώσει στον Ολυμπιακό τη διάθεσή του να το ψάξει για να φτάσει τη μπάλα εκεί που ο Εσε σούταρε.

 

Ολυμπιακός: «Ψάχτηκε» από τα δεξιά, είχε ουσία από τον άξονα

Η Αστον Βίλα είχε μοιρασμένο τρόπο επίθεσης με 14 από τα αριστερά, 16 από τον άξονα και 15 από τα δεξιά. Ο Ολυμπιακός είχε τις 22 από την συνολικά 37 επιθέσεις του από τα δεξιά όμως πήρε ελάχιστα από εκεί την πλευρά. Ο Ολυμπιακός πήρε 1,42 xGoals από τις επτά επιθέσεις του από τον άξονα…

Ολυμπιακός: Ο κομβικός Ιμπόρα και ο τέλειος Ελ Καμπί

Ο Βιθέντε Ιμπόρα έχει εξελιχθεί στον «x-factor» του Ολυμπιακού του Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος έχει βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει τον Ιμπόρα, ο οποίο τελείωσε την αναμέτρηση με 20/21 πάσες, 5/9 μονομαχίες και 4 ανακτήσεις κατοχής.

Στην επίθεση, ο Ελ Καμπί πάτησε τρεις φορές την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, είχε τρεις τελικές προσπάθειες στην εστία και έκανε χατ τρικ. Αυτό. Μπορεί να είχε 38% στις μονομαχίες όμως μέτρησε 11/15 πάσες και όταν βρέθηκε απέναντι στον Ολσεν τον υποχρέωσε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Οσον αφορά τον Παναγιώτη Ρέτσο, είχε μια εμφάνιση – εξιλέωση με 12 ανακτήσεις κατοχής και ένα κερδισμένο πέναλτι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News