ΕΡΤ: Απόφαση - ντροπή για τον Χρήστο Κοντό

Στο δημόσιο ραδιόφωνο, υπό την ανοχή -ή την εντολή του Ζούλα- απομάκρυναν το δημοσιογράφο επειδή εκνεύρισε τον Μελισσανίδη! Γράφει ο «τρελός του χωριού» στη Sportday του Σαββάτου 09/09.

Η χαρά των ρεπόρτερ είναι ο Αλμέιδα! Οπως κι ο Λουτσέσκου! Για διαφορετικούς λόγους! Ο Ματίας σού  δίνει το βούτυρο και τη μαρμελάδα. Ο Ραζβάν, όμως, σε οδηγεί σε αυτό που οι παλιοί έλεγαν «τζανκ  φουντ». Κάτι σε κρουασάν σού προσφέρει ο Ρουμάνος. Αναφέρομαι στη συμβολή των δύο προπονητών με αφορμή τις δηλώσεις του Αργεντινού, ο οποίος κάλυψε απόλυτα τον Μελισσανίδη.

Ενδεχομένως να έμαθε ότι οι γύρω απ’ τον εργοδότη «έκοψαν» τον Αραούχο κι όχι το ίδιο το αφεντικό.  Εκείνες τις ημέρες, άλλωστε, ο Μελισσανίδης είχε άλλες ασχολίες. Τον απασχολούσε ο Κοντός! Ναι, ο  Χρήστος!

Ετσι, μου είπε ένα φιλαράκι που κάθεται κοντά στο περίφημο ραδιομέγαρο. Ο «Μελισσάν» είχε ενοχληθεί  από κάποιες απόψεις του Χρήστου κι εξέφρασε δυσαρέσκεια. Θα πει κάποιος ότι δεν είναι πρώτη φορά  που ένας παράγοντας ενοχλείται από τη συμπεριφορά κι απ’ τα λεγόμενα ή γραφόμενα ενός  δημοσιογράφου.

Ισως και να ’χει δίκιο. Αλλά εδώ θα πω ότι για πρώτη φορά θέτει η δημόσια τηλεόραση ή, το δημόσιο  ραδιόφωνο εκτός έναν απ’ τους παλαιότερους δημοσιογράφους, για να ικανοποιήσει τα κέφια ενός  επιχειρηματία και ποδοσφαιρικού παράγοντα.

Αν είναι δυνατόν, να μπαίνει στη ναφθαλίνη ο Κοντός επειδή είπε κάτι που δεν άρεσε στον Μελισσανίδη.  Δεν έμαθα εάν εξέφρασε αρμοδίως τη δυσαρέσκειά του ο Νικαιώτης. Ξέρω μόνο ότι έκραζε τον Χρήστο,  ο οποίος απλώς λέει την άποψή του, χωρίς εξαρτήσεις κι αγκυλώσεις.

Αν κρίνω, βέβαια, απ’ τη μεγάλη αγκαλιά που άνοιξαν ο Ζούλας κι οι γύρω του στον Καρυπίδη, αντιλαμβάνομαι ότι έφτασαν στα αφτιά τους τα παράπονα του «τίγρη». Εκτός αν θέλησαν να τον εξυπηρετήσουν πριν καν τους το ζητήσει. Ο Κοντός, βέβαια, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο  ραδιόφωνο και στη δημοσιογραφία γενικότερα, δεν μάσησε και με εξώδικα επέστρεψε στη θέση του, από  την οποία παρανόμως είχε απομακρυνθεί.

Επειδή μιλάμε για ένα δημοσιογράφο που έχει το θάρρος της γνώμης του και κυρίως του ρεπορτάζ του, η  προσωρινή παύση του αποτελεί ντροπή για τον Ζούλα και το υπόλοιπο καθεστώς της ΕΡΤ και καλό θα  ’ναι να πάρουν κάποια μέτρα οι αρμόδιοι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News