ΕΠΟ: Το χάος με Μπαλτάκο - Μπένετ και το διπλό λάθος με Σιδηρόπουλο

Τάκης Μπαλτάκος
eurokinissi

Η ΕΠΟ κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες έτσι ώστε να βρεθεί ξένος διαιτητής για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, την ίδια ώρα που ο Μπένετ έκανε το ίδιο λάθος με πέρυσι.

O Tάκης Μπαλτάκος άρει την εμπιστοσύνη που είχε στον ξένο αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, μετά το φιάσκο με τον ορισμό Έλληνα ρέφερι στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και συγκάλεσε την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για την αντικατάστασή του.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας άδειασε τον Μπένετ λέγοντας «Ο κ. Μπένετ για τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ της Δευτέρας 25/9 έχει ορίσει Έλληνα Διαιτητή. Ο κ. Μπένετ, παρά την προσπάθειά μου για την πρόσκληση ξένων διαιτητών στα ντέρμπυ, παρά την αντίστοιχη ενασχόληση και ενέργεια του Προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν, παρά την εκπεφρασμένη άποψη όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν όρισε ξένο διαιτητή ούτε στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ ούτε στο ντέρμπυ της ερχόμενης Δευτέρας.
Για τον λόγο αυτό, συγκαλώ την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με θέμα: Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ».

Φαίνεται όμως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις πως και οι ομάδες απέσυραν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Μπένετ, όπως ο ΠΑΟΚ, μετά τον ορισμό Έλληνα διαιτητή (Παπαπέτρου) στο ντέρμπι με τον Άρη, την ίδια στιγμή που υπήρχε δυνατότητα να έρθει ξένος.

Την ίδια στάση κράτησε και η ΑΕΚ, που με ανακοίνωσή της, ζήτησε να να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Η ΚΕΔ προχώρησε στην ανακοίνωση των διαιτητών, χωρίς όμως να ορίσει για το ντέρμπι, αφού κάνει προσπάθειες έστω και την τελευταία στιγμή να βρει ξένο ρέφερι να διευθύνει το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες και έχει κινητοποιηθεί ο μηχανισμός, ενώ θα ζητηθεί και η βοήθεια της UEFA, ώστε να διεξαχθεί ομαλά το ντέρμπι την προσεχή Δευτέρα.

Μάλιστα, όπως προκύπτει, ο Στιβ Μπένετ όχι απλά δεν έκανε προσπάθειες για να βρει ξένο διαιτητή, αλλά όρισε ως εκλεκτό για το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι, τον Τάσο Σιδηρόπουλο, κάτι που είχε πράξει και την περασμένη χρονιά στο ίδιο παιχνίδι.

Τότε, μετά από αντιδράσεις που υπήρχαν από το στρατόπεδο των «πράσινων», η απόφαση άλλαξε, με τον Καμπάκοφ να σφυρίζει.

Μένει πλέον να δούμε μετά το χάος που δημιούργησε ο Άγγλος αρχιδιαιτητής αν θα προλάβει η ομοσπονδία να βρει έναν ξένο διαιτητή για να διευθύνει το παιχνίδι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News