Μάντζιος: Η αμυντική λειτουργία και ο Ολυμπιακός που έρχεται

Εurokinissi

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την άμυνα που θα γίνεται καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι, για την δεινή εκτελεστική ικανότητα του Μορόν και το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.

Ο Άρης νίκησε σχετικά εύκολα 3-0 τον Παναιτωλικό με γκολ από τον Μορόν και τον Χριστοδουλόπουλο και ο Άκης Μάντζιος συνέχισε για τρίτη αγωνιστική το αήττητο. Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Άρη είπε:

«Κάναμε μια σημαντική νίκη, με αρκετά καλά διαστήματα στο παιχνίδι μας. Μια νίκη που μας βελτιώνει βαθμολογικά και μας δίνει ψυχολογία για τα υπόλοιπα παιχνίδια. Δουλέψαμε επιθετικά, θέλαμε κάθετο ποδόσφαιρο, κάποια πράγματα από τα πλάγια. Κάποια πράγματα τα κάναμε καλά, κάποια θα μπορούσαμε και καλύτερα».

Σε ερώτηση για τα κενά διαστήματα του Άρη απάντησε: «Είχαμε αρκετά κενά διαστήματα και αβίαστα λάθη. Δώσαμε το δικαίωμα στον Παναιτωλικό. Είναι μέρος της δουλειάς να τα διορθώσουμε ώστε η ομάδα να έχει καλύτερα διαστήματα στο παιχνίδι μας».

Για το δεύτερο ματς χωρίς να δεχτεί γκολ: «Όταν έχεις στόχους και θες να είσαι ψηλά, πρέπει να έχεις πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αυτό ξεκινάει από το σέντερ φορ. Δεν είναι στο βαθμό που θέλουμε η αμυντική λειτουργία μας. Από εβδομάδα σε εβδομάδα, θέλουμε να γίνεται καλύτερη».

Για τον Λορέν Μορόν: «Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, σκόρερ, ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να παίζει και με τη μπάλα και χωρίς αυτή. Είναι σημαντικό να τον έχουμε καλά».

Για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό: «Να ξεκουραστούμε σήμερα, να δούμε αύριο τι θα μας βγει από αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει κόπωση αλλά δε νομίζω πως έχουμε τραυματισμό από σήμερα. Κάποια παιδιά ήρθαν πιο αργά και χρειάζονται περισσότερο χρόνο και παιχνίδια στα πόδια τους».

Για τη χρησιμοποίηση του Σουλεϊμάνοφ: «Θέλαμε να μας δώσει τα στοιχεία που έχει με τη μπάλα. Είχε καλές στιγμές αλλά του λείπει η διάρκεια, όπως και όλη η ομάδα. Θα γίνεται καλύτερος στη διάρκεια».

Για την εμφάνιση του Σαμόρα: «Μπορεί να δώσει περισσότερα. Θέλαμε πιο επιθετική την ομάδα, με ένα σύστημα που έπαιζε πίσω από τον επιθετικό. Τον πήραμε από τα άκρα, αφήσαμε εκεί τους Μενέντες και Σουλεϊμάνοφ για διεισδύσεις. Έχει να βελτιώσει πολλά πράγματα τακτικά, όμως έχει τα στοιχεία και τη θέληση να μάθει».

Για τη σύγκριση Σαμόρα-Πάλμα: «Κάναμε σκάρτα ένα μήνα προπόνηση μαζί με τον Πάλμα. Το παιδί δε μπορούσε να παίξει τότε. Τα χαρτιά του ήρθαν και ήταν μαζί μας στο τελευταίο παιχνίδι πριν φύγω. Έπαιξε ως αλλαγή. Θεωρώ ότι έχει άλλα χαρακτηριστικά από τον Σαμόρα. Ο Πάλμα έχει πιο πολύ ικανότητα στην εκτέλεση. Ο Σαμόρα έχει άλλα στοιχεία που είναι καλύτερος από τον Πάλμα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News