Παρασκήνιο: Η ΑΕΚ θέλει Μάνταλο, ο ΠΑΟΚ Καπέλα για αρχιδιαιτητή!

Απ’ το μπλοκ του Βορρά φέρονται να εγκρίνουν την αναβάθμιση του Πορτογάλου, ο οποίος είναι το παλαιότερο μέλος της ΚΕΔ. Γράφει «ο τρελός… του χωριού» στη SportDay της Τρίτης (26/09).

Κρύος ιδρώτας τούς έχει λούσει στην ΕΠΟ για το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στην Πανάθα και τον ΠΑΟΚ. Απ’ την περασμένη Παρασκευή χτύπησαν… καμπανάκι στις επαφές τους με την ΟΥΕΦΑ, ενώ και χθες έγινε ολόκληρη συζήτηση στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες. Στις επαφές συμμετέχουν ο Μπαλτάκος, αλλά και οι Μάνταλος, Καπέλα απ’ την ΚΕΔ.

Ο πρόεδρος προσπαθεί να δρομολογήσει τις διαδικασίες και για τον αντικαταστάτη του Μπένετ. Αν και κάποια μέλη της εκτελεστικής θα προτιμούσαν την παραμονή του Μάνταλου ή, έστω τον ορισμό κάποιου Έλληνα, ο Μπαλτάκος θεωρεί ότι έτσι δεν πρόκειται να τελειώσει το πρωτάθλημα κι απ’ τον Τσέφεριν ζήτησε βοήθεια για ξένο αρχιδιαιτητή.

Στα Φιλαδέλφεια, βέβαια, έχουν εκφράσει με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στον Μάνταλο. Ειδικά απ’ τη στιγμή που άρχισαν μόνοι τους να διακινούν σενάρια περί επικείμενης επιστροφής του Βασάρα. Ναι, το… φάντασμα του Κύρου ξόρκιζαν στο επιτελείο του Μελισσανίδη. Μόνοι τους τα έλεγαν, μόνοι τους τα πίστευαν.

Στον βορρά έχουν αρχίσει να χαμογελούν για την προοπτική αναβάθμισης του Ζοάο Καπέλα κι ας το ξεκόβουν από την ΕΠΟ. Μαθαίνω ότι ακόμα και εντός της εκτελεστικής επιτροπής γίνονται σχόλια υπέρ του Πορτογάλου. Τόσο για τον χαρακτήρα του, όσο και για τον τρόπο που ενεργεί ως μέλος της ΚΕΔ. «Είναι ήρεμος, πράος, συζητάει και εξηγεί», ήταν μία απ’ τις φράσεις που άκουσα για τον Καπέλα, ο οποίος έμεινε απ’ την εποχή του Μέλο Περέιρα και της αδυναμίας που έδειχνε ο τελευταίος στα τρίγωνα Πανοράματος.

Ο Μπαλτάκος, βέβαια, προτιμάει κάποιον εντελώς άσχετο με την ελληνική πραγματικότητα. Αλλά μαθαίνω ότι σε κάποιες συζητήσεις του, δεν το ξεκόβει εντελώς για τον Καπέλα εάν ο τελευταίος πάρει ψήφο εμπιστοσύνης απ’ την ΟΥΕΦΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News