Ροναλντίνιο: Δεν θέλει Αντσελότι στην εθνική Βραζιλίας - «Αυτός αξίζει να αναλάβει»

Ο Ροναλντίνιο έδειξε τον κατ’ εκείνον ιδανικό επόμενο προπονητή της εθνικής Βραζιλίας.

Την ώρα που ο Κάρλο Αντσελότι ετοιμάζεται να αναλάβει την εθνική Βραζιλίας τη νέα χρονιά, ο Ροναλντίνιο με δηλώσεις του μέχρι άλλος ως τον καταλληλότερο να αναλάβει το πόστο. Ο λόγος για τον Φερνάντο Ντινίζ, της κατόχου του Κόπα Λιμπερταδόρες, Φλουμινένσε:

«Νομίζω ότι αυτό ήταν υπέροχο. Αυτός ο τίτλος χρησίμευσε για την εξάλειψη των αμφιβολιών. Πολλοί είπαν: “Αλλά δεν έχει κερδίσει τίποτα ακόμα…”. Ο τίτλος ήρθε ακριβώς τη στιγμή για να επιβεβαιώσει ότι είναι σπουδαίος προπονητής και ότι η Φλουμινένσε σήμερα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Βραζιλία. Αυτός ο τίτλος έβαλε τέλος σε κάθε αμφιβολία. Είναι η καλύτερη ομάδα στη Βραζιλία και έχει τον καλύτερο προπονητή στη Βραζιλία. Και, αν είναι ο καλύτερος, τίποτα πιο δίκαιο από το να είναι ο προπονητής της εθνικής Βραζιλίας.

Είναι ένας τύπος που τον παρακολουθούμε εδώ και καιρό, όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του μιλούν πολύ καλά για αυτόν, τους αρέσει ο τρόπος που δουλεύει. Αυτό είναι το βασικό για να είσαι προπονητής της εθνικής, ο παίκτης νιώθει καλά με τον προπονητή, οπότε πιστεύω ότι είναι στο σωστό δρόμο. Εκτός από το τακτικό μέρος, υπάρχει αυτή η πλευρά της ελευθερίας για τους παίκτες να παίζουν.

Για μένα, σήμερα παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Βραζιλία. Είναι όμορφο, είναι όμορφο να το βλέπεις. Πάει καιρός που νιώθαμε έτσι, μια ομάδα που παίζει καλά. Εγώ, που είχα πάντα το στυλ παιχνιδιού μου πάντα με αυτόν τον τρόπο, είμαι πολύ χαρούμενος. Ο τρόπος που δουλεύει ο Ντινίζ είναι πολύ καλός και του εύχομαι καλή τύχη», ανέφερε ο 43χρονος Ροναλντίνιο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News