Ολυμπιακός: Η αυτοκριτική των παικτών, τα σκληρά λόγια και η ατάκα «όλα τα λεφτά» του Ελ Αραμπί

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μαζεύτηκαν την Παρασκευή στο Ρέντη, μία μέρα μετά τη συντριβή από τη Φράιμπουργκ κι έκαναν τη σκληρή αυτοκριτική τους, δίνοντας το έναυσμα για μία εντελώς διαφορετική συνέχεια.

Η εφιαλτική βραδιά του Ολυμπιακού στη Γερμανία έφερε σκληρή αυτοκριτική στο Ρέντη, μετά την επιστροφή της αποστολής.

Δεν ήταν μόνο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ που ανέλαβε την ευθύνη, μιλώντας στους παίκτες του. Ηταν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που τα έβαλαν κάτω, μίλησαν, έκαναν την αυτοκριτική τους, δεν φοβήθηκαν τα σκληρά λόγια κι έδωσαν το έναυσμα για τη συνέχεια ώστε να έρθει το come back και ο Ολυμπιακός να κάνει αυτό που πρέπει.

Πρώτος τον λόγο πήγε ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Φορτούνης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση και φταίμε όλοι για αυτό. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις. Να ξυπνήσουμε όλοι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να πάμε με νίκες στο πρωτάθλημα ως το τέλος και να συνεχίσουμε στο Conference League. Είμαστε μέσα σε όλα, αλλά τα κεφάλια μέσα και δουλειά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας».

Σημαντική και η παρέμβαση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος τα είπε όλα με μία χαρακτηριστική ατάκα: «Να γίνουμε πιο κακοί». Συγκεκριμένα, είπε: «Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Ειδικά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, δεν γίνεται να τα παρατάμε. Είμαστε ακόμη μέσα σε όλα. Αλλά πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας. Να παλεύουμε ο ένας για τον άλλον και θα πετύχουμε. Εχουμε καλά αποδυτήρια. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Αλλά κάποιες φορές πρέπει να γίνουμε και κακοί. Πρέπει να μιλάμε μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και πιστεύω ότι εάν το κάνουμε αυτό ακόμη περισσότερο, θα γυρίσουμε το κλίμα».

Παρέμβαση έκανε και ο Στέβαν Γιόβετιτς, ο οποίος κι αυτός έκανε λόγο για αντίδραση: «Πρέπει να κοιτάξουμε στο επόμενο ματς, να αντιδράσουμε και να δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε τι κάναμε λάθος. Να περάσουμε στο Conference League και να βελτιώσουμε την εικόνα μας». Στην ενότητα, τέλος, στάθηκε ο Βιθέντε Ιμπόρα«Είμαστε καλή ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι και να παλέψουμε».

Οπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, στον Ολυμπιακό άπαντες αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν μετά το κάζο στη Γερμανία και αναγνωρίζουν την απογοήτευση και την οργή του κόσμου. Το καλύτερο φάρμακο είναι οι νίκες και οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους το παιχνίδι με τον Βόλο για ένα νέο ξεκίνημα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News