Διαιτησία Παρασκήνιο: Η θαλπωρή του Αλαφούζου

Τα αντανακλαστικά που έδειξε ο Παναθηναϊκός στην απόφαση των διαιτητών για αποχή αιφνιδίασαν την πιάτσα. Γράφει στη SportDay «ο τρελός… του χωριού».

Λες και ήταν έτοιμοι από καιρό αντέδρασαν στην Πανάθα για την απόφαση των διαιτητών να δηλώσουν κώλυμα απ’ τα ματς της προσεχούς αγωνιστικής. Εδώ, βέβαια, γεννάται άλλο εύλογο ερώτημα: η απόφαση ισχύει και για τις χαμηλότερες κατηγορίες; Για παράδειγμα, θα συμβεί το ίδιο και στη Super League 2; Στην Γ’ Εθνική; Στα τοπικά;

Έχει ενδιαφέρον, διότι αν η απόφαση αφορά μόνο στη μεγάλη κατηγορία, προφανώς κάποιοι σκέφτονται κι ενεργούν ως… κάστα. Φυσικά κι απεχθάνομαι τη βία. Ακόμα και τη λεκτική. Την αποτάσσομαι, που λέγαμε και μικροί στο μάθημα των Θρησκευτικών. Ειδικά εμείς που το παίζαμε… παπαδοπαίδια. Έχω να σας αφηγηθώ πολλές ιστορίες για το κατηχητικό και την παρουσία μου στην εκκλησία, πριν με φλερτάρει η τρέλα. Αλλά να μην ξεφύγω.

Εξέφρασα την απορία μου για τους διαιτητές, διότι δεν διαπίστωσα κάποια μέριμνα για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Επίσης, δεν αντιλήφθηκα εάν ασχολούνται οι διαιτητές με τη ζημιά που προκαλούν στις ομάδες, με τις υποδείξεις τους ή, τις παραλείψεις τους. Για να μην πάω στους Έλληνες, θα θυμηθώ τον περίφημο Μάσα. Με τα όργιά του, ο Ιταλός άφησε τον Ολυμπιακό εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Του έκοψε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο ή, έστω τη δεύτερη θέση. Έχουν να πουν κάτι οι διαιτητές γι’ αυτή τη ζημιά; Προφανώς και δεν ενδιαφέρονται.

Αλλά πάω και στην Πανάθα. Ο Αλαφούζος δεν ήταν που έλεγε ότι έχει βελτιωθεί η διαιτησία τα τελευταία πέντε χρόνια και ειδικά φέτος; Σε διεθνείς συνεντεύξεις του τα είπε. Τελικά, θα με αποτελειώσουν με τα πέρα-δώθε και τα μπρος-πίσω. Θα πέσω στις δραμαμίνες, για να σταματήσει η ζαλάδα. Από τα αντανακλαστικά του κυρ-Γιάννη αιφνιδιάστηκε όλη η πιάτσα. Ακόμα και στα Φιλαδέλφεια έψαχναν να βρουν πού το πήγαινε η Πανάθα. Γι’ αυτό και δεν αντέδρασαν. Σε αντίθεση με τα καρντάσια, που έλεγαν ότι δεν έπρεπε να αφήσουν τον Αλαφούζο να παίξει μπάλα μόνος του

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News