Ολυμπιακός: Πρώτο θέμα στο Βίγκο η παράδοση-παραλαβή από Μαρτίνεθ σε Καρβαλιάλ

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έσωσε πέρσι τη Θέλτα Βίγκο την τελευταία αγωνιστική, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ γεννήθηκε στο Βίγκο αν και δεν κάθισε ποτέ στον πάγκο της Θέλτα και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έγινε πρωτοσέλιδο

Η αντικατάσταση του Ισπανού Ντιέγκο Μαρτίνεθ από τον Πορτογάλο Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο του Ολυμπιακού έγινε θέμα κυρίως σε όλα τα media της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, της Αγγλίας, αλλά και όλων των χωρών στις οποίες εργάστηκαν οι δύο προπονητές.

Στο Βίγκο της Γαλλικίας, λίγο παραπάνω όμως και υπάρχει εξήγηση που ο Ολυμπιακός έγινε πρωτοσέλιδο. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι γεννημένος στο Βίγκο της Γαλλικίας, την αυτόνομη περιοχή στο τελευταίο άκρο της Ισπανίας προς τον Ατλαντικό. Δεν κάθισε ποτέ στον πάγκο της Θέλτα, αλλά είναι γέννημα θρέμμα του Βίγκο. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ από την άλλη είναι Πορτογάλος, αλλά πέρυσι ανέλαβε τη Θέλτα, το καμάρι του Βίγκο και την κράτησε στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική.

Κι όπως είναι φυσικό, οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό απασχόλησαν έντονα την τοπική Faro de Vigo. «Ο Κάρλος Καρβάλαλ αντικαθιστά τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ από το Βίγκο στον Ολυμπιακό», ήταν ο βασικός τίτλος του δημοσιεύματος, στο οποίο καταγράφεται η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού από τον Καρβαλιάλ μετά την παρουσία του στη Θέλτα την περασμένη σεζόν, αλλά και η διακοπή συνεργασίας με τον Μαρτίνεθ.

To δημοσίευμα της Faro de Vigo

 

«Ο Κάρλος Καρβαλάλ έχει ξανά δουλειά. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που την περασμένη σεζόν οδήγησε τη Θέλτα στην πολυπόθητη παραμονή στην τελευταία αγωνιστική, είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Η κίνηση έχει ιδιαίτερη σημασία για τους φιλάθλους του Βίγκο, καθώς ο Πορτογάλος αντικαθιστά τον γεννημένο στο Βίγκο Ντιέγκο Μαρτίνεθ που οδηγούσε τους Έλληνες τη φετινή σεζόν. Η απόφαση να απορρίψει τον Μαρτίνεθ συνιστά έκπληξη, γιατί ο Ολυμπιακός, μετά από δεκατρείς αγώνες, είχε κερδίσει εννέα παιχνίδια, είχε δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, αλλά στην Ευρώπη η τροχιά ήταν πολύ χειρότερη και βρίσκεται στην τρίτη θέση του ομίλου του στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με όλα αυτά οι ιθύνοντες του συλλόγου αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη θητεία του Μαρτίνεθ, που είναι πισωγύρισμα. Μετά την επιτυχημένη περίοδο του στη Γρανάδα, είχε σύντομο πέρασμα από την Εσπανιόλ και, τώρα, από τον Ολυμπιακό», αναφέρει μεταξύ άλλων το ισπανικό ρεπορτάζ και καταλήγει με μια δήλωση από την παρουσίαση του Καρβαλιάλ: «Είναι πολύ καλό που επιστρέφουμε στην Ελλάδα, γνωρίζουμε το μεγαλείο αυτού του συλλόγου, είναι ένας από τους μεγάλους στην Ευρώπη».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News