Πολ Πογκμπά: Κινδυνεύει με τετραετή αποκλεισμό λόγω ντόπινγκ

Ο Πολ Πογκμπά κινδυνεύει με αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια μετά την εισήγηση δίωξης από την εισαγγελία.

Η κατηφόρα της καριέρας του Πόλ Πογκμπά δεν έχει τέλος αφού, παρά τα όσα ισχυρίζεται, οι εξετάσεις στον έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε λένε πως έχει καταναλώσει παράνομες φαρμακευτικές ουσίες.

Το σκάνδαλο ξέσπασε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν πρώτη η «Corrriere DelloSport» έφερε στο φως. Τα δημοσιεύματα τότε ανέφεραν πως βρέθηκε θετικός σε χρήση τεστοστερόνης μετά από το παιχνίδι της Γιουβέντους με την Ουντινέζε την περασμένη σεζόν.

Ο Γάλλος μέσος αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή αυτό το ενδεχόμενο και έτσι υποβλήθηκε σε δεύτερο κύκλο εξετάεων. Τα αποτελέσματα όμως ήταν ίδια με τον Πογκμπά να ρίχνει το φταίξιμο σε κρέμες, και συμπληρώματα διατροφής που υπήρχαν στο σπίτι του.

Πλέον, με τα αποτελέσματα και των δυο εξετάσεων να είναι επιβαρυντικά για τον παίκτη της Γιοuβέντους, η δίωξη φαρμακοδιέφερσης της Ιταλίας είναι έτοιμη να προτέινει, τον μέγιστο δυνατό, αποκλεισμό από το άθλημα για 4 χρόνια. Αυτό μπορεί να σημάνει και το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας καθώς βαδίζει πλέον στα 30 και το συμβόλαιο του με την ομάδα του Τορίνο εκπνέει το 2026.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News