Ολυμπιακός: Έκαστος στο είδος του κι ο Θέος στον Χουάνκαρ

Σε μία χρονική περίοδο που ο επί σειρά ετών επικεφαλής του ιατρικού τιμ των «ερυθρολεύκων» δεν έχει την παραμικρή δέσμευση με την ομάδα του Πειραιά, αφού διακόπηκε η συνεργασία της με το «Μετροπόλιταν», ο Θέος ένιωσε την ανάγκη να αναφέρει με στοιχεία και λεπτομέρειες τα πραγματικά περιστατικά, στα οποία ήταν παρών και τα έζησε από πρώτο χέρι. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Για το περίφημο ντέρμπι της… κροτίδας, που στοίχισε στον Ολυμπιακό την απώλεια των τριών βαθμών της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, συν έναν ακόμη ως ποινή, αλλά και δύο παιχνίδια «κεκλεισμένων των θυρών», ο Χρήστος Θέος μίλησε αποκλειστικά στο sportday.gr και είπε τη δική του αλήθεια χωρίς φόβο και με περίσσιο πάθος.

Σε μία χρονική περίοδο που ο επί σειρά ετών επικεφαλής του ιατρικού τιμ των «ερυθρολεύκων» δεν έχει την παραμικρή δέσμευση με την ομάδα του Πειραιά, αφού διακόπηκε η συνεργασία της με το «Μετροπόλιταν», ο Θέος ένιωσε την ανάγκη να αναφέρει με στοιχεία και λεπτομέρειες τα πραγματικά περιστατικά, στα οποία ήταν παρών και τα έζησε από πρώτο χέρι.

Ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός έχασε απολύτως αδικαιολόγητα τους βαθμούς του αγώνα, ενώ του επιβλήθηκε κι επιπλέον ποινή, καθώς σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, αλλά και του γιατρού του αγώνα, όπως δήλωσε, ο Χουάνκαρ δεν είχε κανένα πρόβλημα που μπορούσε να του στερήσει τη συμμετοχή του στο «αιώνιο» ντέρμπι, αν ο προπονητής του ήθελε να τον χρησιμοποιήσει. Εξήγησε με τον πλέον επιστημονικό τρόπο και με συγκεκριμένες ιατρικές ορολογίες, το τι ακριβώς συνέβη, επικαλέστηκε την άποψη των εφημερευόντων γιατρών, ενώ ερμήνευσε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής, οι οποίες έγιναν μπροστά στα μάτια του, άρα έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη.

Αν ήθελε να κάνει δημόσιες σχέσεις, θα μπορούσε -πλέον- να μην πει το παραμικρό! Η υπόθεση, άλλωστε, έχει πάρει τον δρόμο της και το CAS είναι εκείνο που θα δώσει την τελική ετυμηγορία. Θα μπορούσε να σιωπήσει, για να μη χαλάσει τις σχέσεις του και με κάποιους άλλους γιατρούς που εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα στο νύχτα για να κάνουν το άσπρο-μαύρο και να «μαγειρέψουν» ουσιαστικά την ποινή του Ολυμπιακού. Δεν το έκανε για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Πρώτα απ’ όλα διότι τιμάει τον όρκο του Ιπποκράτη κι αυτό το έχει αποδείξει δεκάδες φορές. Όχι μόνο με τις υπηρεσίες του προς τους «ερυθρόλευκους», αλλά και σε αντιπάλους ποδοσφαιριστές και σε απλό κόσμο που χρειάστηκε τις υπηρεσίες του, ακόμη και αμισθί. Δεν μπορούσε να καταπιεί την αδικία κι είχε το σθένος και το ηθικό ανάστημα να «φωνάξει» την αδικία, παρότι ξέρει ότι αυτά του τα λόγια μπορεί να δυσαρεστήσουν ανθρώπους που κινούνται στους ίδιους επαγγελματικούς χώρους. Δεν δίστασε.

Υπογράμμισε ότι ο Χουάνκαρ προφανώς και θα μπορούσε να αγωνιστεί στο ντέρμπι των «αιωνίων», ενώ εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε μεθόδευση ακόμη και στις μετρήσεις που έγιναν στο ακοόγραμμα! Κι επειδή όπως λέει και η παροιμία, έκαστος στο είδος του, ας βγει κάποιος -αν τολμά- με αντίστοιχα στοιχεία να τον διαψεύσει! Δυστυχώς για κάποιους, η αλήθεια είναι μία και θα λάμψει έστω και στο ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News