ΕΠΟ Παρασκήνιο: Μέτρα... για τα πανηγύρια

ΜΠΑΤΛΑΚΟΣ

Για άλλη μια φορά η ΕΠΟ αποδείχθηκε ανεπαρκής και προκάλεσε γέλια με τις προτάσεις της για τους διαιτητές. Γράφει ο «τρελός του χωριού» στην SportDay του Σαββάτου (9/12).

Ξεκαθαρίζω γι’ άλλη μία φορά ότι ενώνω τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση του αστυνομικού που τραυματίστηκε. Επαναλαμβάνω ότι δεν μου αρέσει το τσουβάλιασμα. Δεν γίνεται να κατηγορούνται όλοι οι αστυνομικοί επειδή κάποιος συνελήφθη να ’χει στήσει μπίζνα με πλαστές άδειες για μετανάστες ή επειδή πουλάει προστασία. Αρα, δεν μπορούν να τσουβαλιάζονται όλοι όσοι μπαίνουν σε ένα γήπεδο για να δουν ένα ματς επειδή κάποιοι έκαναν επεισόδια έξω απ’ αυτό. Τα αφήνω και πάω στην ΕΠΟ.

Διότι κι εκεί ακούσαμε τον Μπαλτάκο να ανακοινώνει απίστευτα μέτρα. Θα δώσει, λέει, σεκιούριτι στους διαιτητές. Θα αποκαταστήσει όσες ζημιές προκαλούνται στα σπίτια τους ή στις διάφορες επιχειρήσεις τους. Ξέρει ο πρόεδρος της ΕΠΟ ότι σχετίζονται με το ποδόσφαιρο όλα όσα έχουν συμβεί κατά καιρούς; Γνωρίζω πρώην διαιτητή που είχε δεχτεί απειλές από διάφορους επειδή δεν άφηνε θηλυκή γάτα να περάσει από μπροστά του χωρίς να τη φλερτάρει.

Δεν τον ένοιαζε αν ήταν ελεύθερη, αν είχε παιδιά ή αν συνοδευόταν. Του αρκούσε να ’ναι όμορφη για τα γούστα του. Ε, αυτός ο τύπος βρέθηκε πολλές φορές στο σημάδι συντρόφων ή και συζύγων. Οπως ξέρω και παράγοντα, ο οποίος έχει δεχτεί επίθεση για παρόμοιο λόγο. Επειδή του άρεσε ο ποδόγυρος. Θα του παράσχει προστασία ο Μπαλτάκος.

Ρωτώ διότι ο παράγοντας, για να κρύψει τον πραγματικό λόγο της επίθεσης, προσπάθησε να στρέψει τις έρευνες προς την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Το μεγαλύτερο γέλιο έπεσε με την ανακοίνωση για αναβολή ή ακόμα και για ματαίωση ενός αγώνα αν μία ομάδα εκδώσει ανακοίνωση για τον διαιτητή απ’ την ημέρα των ορισμών έως τη σέντρα του ματς.

Μιλάμε για μέτρα που θυμίζουν πανηγύρια. Και, μάλιστα, άλλων εποχών. Εχω, πάντως, δύο ενστάσεις για τους διαιτητές. Περιμένω να δω αν (και τι) θα πράξει ο Βόλος με τον Ευαγγέλου και τον Περράκη, για να τα πούμε και αύριο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News