Ανακοίνωσε την ισότητα πληρωμών ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιρλανδίας επισημοποίησε μία πολύ σημαντική κίνηση, αφού από σήμερα οι άνδρες και οι γυναικές που θα εκπροσωπούν τις εθνικές ομάδες θα έχουν ίσες αμοιβές.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιρλανδίας (FAI) ανακοίνωσε πως οι εθνικές ομάδες των ανδρών και των γυναικών πλέον θα αμείβονται με ακριβώς ίσες αμοιβές σε μία κίνηση αρκετά καινοτόμα για τον αθλητισμό της χώρας. Μάλιστα, η απόφαση αυτή θα έχει και άμεση ισχύ.

Η ιστορική αυτή συμφωνία επετεύχθη ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των ανδρών και των γυναικών και την ομοσπονδία και συμμετείχαν στη σύσκεψη ο CEO της ομοσπονδίας, Τζόναθαν Χιλ, ο σύμβουλος των δυο εθνικών ομάδων, Τσιάραν Μέντλαρ και οι αρχηγοί των δυο εθνικών ομάδων, Κέιτι ΜακΚέιμπ και Σίμους Κόουλμαν.

Μάλιστα, η ανδρική ομάδα συμφώνησε να μειώσει τα δικά της χρήματα προκειμένου να ισορροπήσουν οι αμοιβές των δυο εθνικών.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία της χώρας (FAI) έχει συμφωνήσει να έχει εντελώς ίση προσέγγιση αναφορικά με τις παροχές της απέναντι στις δυο ομάδες σε οποιοδήποτε τουρνουά συμμετέχουν στο μέλλον.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News