ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Ρατσιστική επίθεση σε Στέρλινγκ και Μπέλιγχαμ στο παιχνίδι Ουγγαρία - Αγγλία
Θύματα ρατσιστικής επίθεση και αποδέκτες ρατσιστικών σχολίων ήταν οι Ραχίμ Στέρλινγκ και Τζουντ Μπέλιγχαμ, κατά της διάρκεια της αναμέτρησης Ουγγαρία – Αγγλία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
Ο θρίαμβος της Αγγλίας, με 4-0 κόντρα στην Ουγγαρία, επισκιαστηκε από την απαράδεκτη συμπεριφορά των Ούγγρων οπαδών.
Αναλυτικότερα, οι φίλαθλοι που παρευρέθηκαν εντός του σταδίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ήταν αφιλόξενοι προς του Άγγλους, ειδικότερα προς τους Ραχίμ Στέρλινγκ και Τζουντ Μπέλιγχαμ, οι οποίοι για άλλη μία φορά έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών σχολίων.
Πιο συγκεκριμένα, ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του πρώτου τέρματος, το οποίο είχε πετύχει ο ίδιος, πέρα από τη… βροχή από μπουκάλια δέχτηκε και πάρα πολλά ρατσιστικά σχόλια, με τους Μαγυάρους να βγάζουν κραυγές πιθήκων.
Από την άλλη, ο παίκτης της Ντόρτμουντ, κατά την προθέρμανση του για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο, αποδοκιμάστηκε ακούγοντας παρόμοια σχόλια και κραυγές από την κερκίδα.
Το γεγονός αυτό κατέκρινε ο αγγλικός τύπος, με τα πρωτοσέλιδα σε αθλητικές και μη βρετανικές εφημερίδες να απεικονίζουν σκηνές από το χθεσινό παιχνίδι.



Σημειώνεται πως όλα τα παραπάνω σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
