ΤΟΝΙ ΚΡΟΟΣ: Άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής, προβληματίζεται ο Κάρλο Αντσελότι

Ο Γερμανός μέσος είχε τεθεί εκτός δράσης λόγω προβλήματος στους κοιλιακούς προσαγωγούς και ακόμα είναι άγνωστη η ημερομηνία της επιστροφής του.

Όπως φαίνεται η αποθεραπεία του Τόνι Κρόος προχωράει με πιο αργούς ρυθμούς από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα ο Κάρλο Αντσελότι αυτή τη στιγμή να κάνει προπονήσεις με μόλις 8 ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα. Στους επτά είναι οι απόντες, ενώ φυσικά λείπουν και οι 11 διεθνείς. 

Ο ίδιος ο Τόνι Κρόος ήταν ξεκάθαρος για την κατάστασή του, όταν ρωτήθηκε από τους Ισπανούς δημοσιογράφους: «Είναι ακριβώς όπως το φοβόμουν. Αυτός ο τραυματισμός δεν ξεπερνιέται σε μία εβδομάδα. Έχω κάνει κάποια πρόοδο, αλλά είναι σχετικά μικρά τα βήματα. Είναι ακόμα δύσκολο να γνωρίζουμε ποια θα είναι η ακριβής ημερομηνία της επιστροφής μου». 

Η γενικότερη κατάσταση 

Αυτό που είναι γνωστό χρόνια τώρα, είναι η χρησιμότητα του Τόνι Κρόος και συγκεκριμένα στο δημιουργικό κομμάτι της Ρεάλ Μαδρίτης. Το ποδοσφαιρικό έτερον του ήμισυ, ο Λούκα Μόντριτς, λόγω προβλημάτων φυσικής κατάστασης δεν έπαιξε κόντρα στην Μπέτις, ενώ δεν βρέθηκε και στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Κροατίας. Υπάρχει βεβαίως σοβαρή πιθανότητα να επιστρέψει στο ματς με τη Θέλτα, αλλά ο Κάρλο Αντσελότι δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει, σε περίπτωση που δεν είναι σίγουρος. 

Το διαχρονικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις, όταν υπάρχει θέμα για κάποια από την τριάδα Κρόος-Καζεμίρο-Μόντριτς. Τον Γερμανό και τον Κροάτη αντικατέστησαν οι Βαλβέρδε και Ίσκο στα ματς με τη Λεβάντε και την Μπέτις. Μπορεί βέβαια ο Ίσκο να παρουσιάζεται βελτιωμένος συγκριτικά με τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά όταν λείπει ο Κρόος και ο Μόντριτς τίποτα δεν είναι ίδιο σε επίπεδο ελέγχου του ρυθμού του αγώνα και κυκλοφορίας της μπάλας. Παρά τις άκρως φιλότιμες προσπάθειές του, δεν παράγονται οι φάσεις που βλέπουμε συνήθως όταν αγωνίζονται αυτά τα δύο βαριά ονόματα.

Αυτό που μένει να δούμε είναι ο τρόπος, με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο Καμαβινγκά, ιδιαίτερα όταν δεν θα είναι διαθέσιμος είτε ο Τόνι Κρόος είτε ο Λούκα Μόντριτς. Ο νεαρός ταλαντούχος Γάλλος αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στον Κάρλο Αντσελότι. Είναι σημαντικό βεβαίως ότι και ο ίδιος αναγνωρίζει ποιους παίκτες θα έχει στο πλευρό του στη νέα ποδοσφαιρική περιπέτειά του: «Ο Κρόος, ο Μόντριτς και ο Καζεμίρο είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Είναι σπουδαίο το ότι θα έχω τη δυνατότητα να μάθω από αυτούς, να προπονηθώ και να παίξω μαζί τους. Έχω πολλή όρεξη να ξεκινήσω», ήταν κάποια από τα λόγια του ενώπιον των Γάλλων δημοσιογράφων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News