Οριστική αναβολή λόγω του πραξικοπήματος

Η εύθραυστη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη Γουινέα οδήγησε αναβολή του αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας με το Μαρόκο.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αφρικής (CAF) αποφάσισε την αναβολή του αυριανού (06/09) αγώνα μεταξύ της Γουινέας και του Μαρόκο εξαιτίας της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μετά το πραξικόπημα, κάτι το οποίο είχε ουσιαστικά προαναγγείλει στις δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας του Μαρόκο, Βαχίντ Χαλίλχοζιτς.

Θυμίζουμε πως στη χώρα βρίσκονται τρεις ποδοσφαριστές του Ολυμπιακού που έχουν συμπεριληφθεί στην ομάδα της εθνικής Γουινέας για τα παιχνίδια των προκριματικών. Ο λόγος για τους Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά αλλά και τον Μαμαντού Κανέ, με τον πρώτο μάλιστα να ανεβάζει κι ένα στόρυ στο Instagram για την κατάσταση που επικρατεί στη πατρίδα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Η τωρινή πολιτική κατάσταση και η ασφάλεια στη Γουινέα είναι πολύ ασταθής και παρακολουθείται στενά από τη FIFA και την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αφρικής. Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των παικτών και να προστατευτούν όλοι οι αξιοματούχοι του αγώνα, η FIFA και η CAF έχουν αποφασίσει να αναβάλλουν τον αγώνα μεταξύ της Γουινέας και του Μαρόκο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλου του 2022, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (06/05) στο Κονακρί της Γουινέας. Οι πληροφορίες σχετικά με τη νέα ημερομηνία έναρξης του αγώνα θα γίνουν γνωστές μεταγενέστερα».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News