ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΚΑΛΒΕΡΤ-ΛΙΟΥΙΝ: «Ξέρω το τι μπορώ να πετύχω σε Έβερτον και Εθνική Αγγλίας»

Ο Ντομινίκ Κάλβερτ-Λιούιν είναι ένας από τους αρχηγούς της Έβερτον για τη νέα σεζόν, μετά από απόφαση του νέου τεχνικού της ομάδας, του Ισπανού Ράφα Μπενίτεθ. Με τον Άγγλο να τονίζει πως είναι έτοιμος να ηγηθεί από την επίθεση.

Δηλώσεις στο επίσημο κανάλι της Έβερτον, έδωσε ένας απ’ τους κορυφαίους επιθετικούς του πρωταθληματος, ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν.

Ο 24χρονος θέλει να ηγείται στην επίθεση των «ζαχαρωτών» κάτω από την εποπτεία του νέου τεχνικού της ομάδας, του Ράφα Μπενίτεθ. Ο Άγγλος διεθνής έχει καταφέρει να βρει δίχτυα ήδη 3 φορές σε ισάριθμους αγώνες και δείχνει πως συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη σεζόν.

Οι καλές εμφανίσεις του Κάλβερτ Λούιν έκαναν τον Ισπανό τεχνικό των «ζαχαρωτών» να τον προσθέσει στους αρχηγούς του συλλόγου, στο οποίο και αναφέρθηκε ο νεαρός άσος στις δηλώσεις του:

«Νομίζω πως ο ρόλος μου άλλαξε καθώς έχω μεγαλώσει, έχω ωριμάσει και έχω αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία, ενώ πλέον είμαι και ποδοσφαιριστής της βασικής ενδεκάδας.

Είναι ευθύνη μου να καθοδηγήσω την ομάδα από την επίθεση και να χρησιμοποιήσω την εμπειρία που έχω αποκτήσει από το γήπεδο και να γίνω ένας αρχηγός.

Είναι ο ρόλος μου, είμαι έτοιμος γι’ αυτό και το απολαμβάνω απόλυτα.

Έχω παίξει αρκετά παιχνίδια και ξέρω τόσο τον σύλλογο όσο και το με περιμένει και είναι σημαντικό να μεταδώσω αυτές τις γνώσεις.

Θεωρώ πως υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να είσαι αρχηγός. Μπορείς να έχεις ανθρώπους που θα είναι ήσυχοι και θα ακολουθούν το παράδειγμα σου και άλλους παίκτες που θα είναι πιο ομιλητικοί.

Θέλω να πιστεύω πως είμαι ένα μείγμα των δύο.

Εγώ προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα, να βάλω γκολ και να οδηγήσω με αυτόν τον τρόπο. Να κάνω σωστά τη δουλειά μου και να εργάζομαι σκληρά, ώστε να το “βγάλω” αυτό από τα υπόλοιπα παιδιά.

Χρειαζόμαστε σταθερότητα στις εμφανίσεις μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και γι’ αυτό πρέπει να συγκεντρωθούμε στο να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να ακούμε καθημερινά τι μας λέει ο κόουτς.

Όσο αναφορά την Αγγλία, θέλω να συνεχίσω να σκοράρω.

 

Πρέπει να κάνω τη δουλειά στην Έβερτον και να δω που θα με πάει αυτό σε εθνικό επίπεδο.

Ξέρω τι είμαι ικανός να κάνω, ξέρω ποιος είμαι και τι εκπροσωπώ.

Δεν έχω καμία αμφιβολία για τις ικανότητες μου και το τι μπορώ να κάνω τόσο στην Έβερτον, όσο και στην εθνική Αγγλίας. Παίρνω αυτήν την αυτοπεποίθηση οπουδήποτε πηγαίνω».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν δεν βρίσκεται με την εθνική του ομάδα καθώς αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στον μηρό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News