Ολυμπιακός Παρασκήνιο: Η πρώτη ατάκα Μαρινάκη μετά τη συμφωνία με Μεντιλίμπαρ έως το 2025!

Το Sportday.gr που αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής τη συμφωνία Μαρινάκη – Μεντιλίμπαρ, αποκαλύπτει σήμερα τους διαλόγους ανάμεσα στον πρόεδρο και τον προπονητή που οδήγησαν τη συνεργασία στο… 2025, αλλά και την ατάκα προς τους συνεργάτες μετά την συνάντηση στο Vammos.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού και του χρόνου, πριν καν καθίσει ο Βάσκος τεχνικός στο τιμόνι της ομάδας. Η αρχική πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ προς τον 63χρονο τεχνικό ήταν για συμβόλαιο 1,5+1 χρόνο. Ο κόουτς ήταν εκείνος που ζήτησε να το… πάνε πιο σιγά, να υπογράψει αρχικά έως το καλοκαίρι, να δει πρόσωπα και πράγματα, τις συνθήκες δουλειάς το κλίμα, το πως διαμορφώνονται οι συνεργασίες εντός του συλλόγου.

Δεν ήταν παράλογο να κάνει μια τέτοια σκέψη από τη στιγμή που γνώριζε πέρα απ’ ότιδήποτε άλλο πως ήταν ο τρίτος προπονητής που αλλάζει στη διάρκεια της ίδιας περιόδου. Δεν ήθελε, λοιπόν, να αποδειχθεί άλλο ένα… πουκάμισο που θα αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες. Από την πρώτη μέρα, ωστόσο, που πήρε κι επίσημα στα χέρια του το τιμόνι του συλλόγου, όλα μα όλα του έδειχναν ότι πήρε τη σωστή απόφαση.

Πρώτα απ’ όλα είναι εντυπωσιασμένος από τις συνθήκες δουλειάς και το αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Λέει και ξαναλέει πως δεν είχε βρει τέτοιο εργασιακό περιβάλλον ούτε στη Σεβίλλη και είναι αλήθεια. Το ότι ο σύλλογος της Ανδαλουσίας αποτελεί σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν σημαίνει ότι έχει καλύτερες εγκαταστάσεις από αυτές του Ολυμπιακού.

Το δεύτερο και σημαντικότερο που τον οδήγησε στην απόφαση να ρίξει άγκυρα για μεγαλύτερο διάστημα στον Πειραιά ήταν το υλικό που έχει στα χέρια του κι ας μην το έχει διαλέξει ο ίδιος. Οσο καλός κι αν είναι ένας προπονητής, όσο έξυπνος κι οξυδερκής, αυτά που ζητάει θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλοι παίκτες για να τα εφαρμόσουν στο γήπεδο.

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, συνάντησε καμιά 25αριά διεθνείς ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι από την Ιβηρική, παιδιά με προϋπηρεσία σε συλλόγους όπως η Μπενφίκα, η Πόρτο, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Μονακό, η Φλαμένγκο, η Βιγιαρεάλ, η Γούλβς και δεν συμμαζεύεται. Πάνω απ’ όλα, εκείνο που τον ζέστανε πραγματικά ήταν η αποδοχή από όλους!

Από τον πρόεδρο,  τους στενούς του συνεργάτες, τον αθλητικό διευθυντή Ντάρκο Κοβάσεβιτς, με τον οποίο γνωρίζονται χρόνια, ενώ είχαν και τον ίδιο ατζέντη (Ινιάκι Ιμπάνιεθ, εκπροσωπεί και τον Βαλβέρδε), τον Κριστιάν Καρεμπέ και πάνω απ’ όλα από τον κόσμο της ομάδας που γεμίζει διαρκώς το «Γ. Καραϊσκάκης».

Το Sportday.gr που αποκάλυψε από το πρώι της Παρασκευής την επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την «αλεπού» Μεντιλίμπαρ, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τις προθέσεις του κόουτς, ο οποίος στην πρώτη έξοδο μακριά από την πατρίδα του βρήκε τον δρόμο στρωμένο όπως ήθελε για να κάνει σωστά τη δουλειά του και να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον Πειραιά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ότι ο εκπρόσωπός του βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο φαληρικό γήπεδο δεν σημαίνει ότι ήρθε για την επέκταση της συνεργασίας. Ασφαλώς και είχαν γίνει συζητήσεις, ωστόσο, δεν υπήρχε βιασύνη να κλείσουν από προχθές. Η πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμη έναν χρόνο έγινε επειδή αυτό αποφάσισε, αμέσως μετά τη βαριά ήττα από τη Μακάμπι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Εκρινε ότι τώρα έπρεπε να στηρίξει στην πράξη και με απόλυτο τρόπο τον Βάσκο προπονητή, να περάσει ένα μήνυμα προς όλους ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα και παράλληλα να συσπειρώσει τους πάντες ενόψει των PlayOffs.

Οταν τον κάλεσε στο Vammos, o Μεντιλίμπαρ είχε την εντύπωση πως ο πρόεδρος τον θέλει για να κουβεντιάσουν τι δεν πήγε καλά στο ματς με τη Μακάμπι και πως σκοπεύει να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Ότι θα είχαν δηλαδή μια συνάντηση ουσιαστικά ενημέρωσης όπως συμβαίνει συχνά στις ομάδες ανάμεσα στον πρόεδρο και τον προπονητή. Η εξέλιξη, ωστόσο, τον ξάφνιασε ευχάριστα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εν ολίγους του είπε να ξεχάσει ό,τι προηγήθηκε, του επανέλαβε ότι τον πιστεύει και ως κόουτς και ως άνθρωπο και θέλει να συνεχίσουν μαζί, ότι τον θεωρεί κατάλληλο για να οδηγήσει την ομάδα στα 100 της χρόνια και πως αν είναι κι εκείνος σύμφωνος επεκτείνουν άμεσα τη συμφωνία, με την υποσημείωση ότι ενόψει καλοκαιριού θα αποφασίσει για τα πάντα, αναφορικά με μεταγραφές, ρόστερ, αλλαγές κ.λπ.

Ο κόουτς που ήδη ήταν θετικός προς αυτή την κατεύθυνση, χάρηκε πολύ με τα λόγια του προέδρου, τον ευχαρίστησε, του έσφιξε το χέρι και του είπε «είμαι σύμφωνος, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Θέλω να μείνει και πιστεύω πως όλα θα πάνε πολύ καλά…».

Το αφεντικό της ΠΑΕ τον αγκάλιασε και βρήκαν μαζί από την προεδρική «καμπάνα» του Vammos όπου βρέθηκαν οι δύο τους σε αυτό το πολύ σημαντικό ραντεβού. Μόλις τους αντίκρισαν ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς και άλλα στελέχη της ΠΑΕ που ήταν στον ίδιο χώρο, αλλά δεν ήξεραν τι είχε προηγηθεί άκουσαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να τους λέει «όλα εντάξει με τον κόουτς, θα είναι μαζί μας και του χρόνου, ετοιμάστε άμεσα τα νέα συμβόλαια». Περιττό να αναφέρουμε ότι ξαφνιάστηκαν ευχάριστα άπαντες, καθώς ήξεραν την πρόθεσή του, αλλά δεν ήξεραν ότι θα λήξει το θέμα «εδώ και τώρα».

Αναφορικά με τα ποσά, δεν χρειαζόταν να γίνει περαιτέρω συζήτηση, καθώς όλα είχαν συμφωνηθεί από την πρώτη κουβέντα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Μεντιλίμπαρ δηλαδή γνώριζε εδώ και καιρό πως αν συνέχιζε στους «ερυθρόλευκους» την επόμενη σεζόν, θα είχε και μία γενναία αύξηση αποδοχών που κάποιοι λένε ότι θα φτάσει μαζί με τους συνεργάτες του τα 2 εκατομμύρια €. Κι αν πάνε όλα καλά, το επόμενο συμβόλαιο θα είναι ακόμη πιο «βαρύ»…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News