Ρομπίνιο: Άμεσα σε φυλακή στην Βραζιλία με ποινή 9 ετών για την υπόθεση βιασμού!

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι να οδηγηθεί άμεσα στην φυλακή στην χώρα καταγωγής του, την Βραζιλία, ο Ρομπίνιο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την Τετάρτη (20/3) τον Ρομπίνιο να εκτίσει ποινή εννέα ετών σε φυλακή της Βραζιλίας με άμεση ισχύ, για την εμπλοκή του σε υπόθεση βιασμού κοπέλας το 2013.

Το δικαστήριο επικύρωσε την ποινή που επιβλήθηκε στην Ιταλία το 2017 κατά πλειοψηφία, με εννέα ψήφους υπέρ και δύο κατά και διέταξε την άμεση έκτιση της ποινής, όπως ακριβώς είχαν ζητήσει να γίνει οι Ιταλοί.

Ο 40χρονος Ρομπίνιο καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης από την ιταλική δικαιοσύνη για τη συμμετοχή του σε ομαδικό βιασμό στο Μιλάνο το 2013, αλλά δεν εξέτισε ποτέ την ποινή επειδή επέστρεψε στη Βραζιλία, μια χώρα που απαγορεύει την έκδοση των υπηκόων της.

Οι Ιταλικές αρχές, από πλευράς τους, ζήτησαν από το βραζιλιάνικο δικαστικό σύστημα να εγκρίνει την ποινή και, κατά συνέπεια, να καθορίσει τη φυλάκιση του πρώην ποδοσφαιριστή, ώστε να μπορέσει να εκτίσει την ποινή αυτή, στη χώρα καταγωγής του.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης, επικράτησε η θέση του εισηγητή Φρανσίσκο Φαλκάο, ο οποίος έκρινε ότι δεν υπάρχει «συνταγματικό ή νομικό κώλυμα» για την εκτέλεση της λεγόμενης επικύρωσης της ποινής.

Συνεπώς, ο άλλοτε αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μίλαν και της Εθνικής Βραζιλίας μεταξύ άλλων, δεν θα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση στην ελευθερία και θα οδηγηθεί άμεσα «πίσω από τις μπάρες».

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News