Βραζιλία: Βαρύς «πέλεκυς» στον Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα λόγω ντόπινγκ!

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η είδηση της βαριάς τιμωρίας του Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα με δύο χρόνια αποκλεισμό από τα γήπεδα, εξαιτίας απόπειρας αλλοίωσης αποτελεσμάτων σε έλεγχο ντόπινγκ

Μια έρευνα που διεξήχθη από το Αθλητικό Δικαστήριο Αντιντόπινγκ ψήφισε 5-4 κατά του Βραζιλιάνου επιθετικού, της Φλαμένγκο, Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα αναφορικά με την εμπλοκή του σε σκάνδαλο ντόπινγκ.

 Το συμβάν έχει να κάνει με την συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια ενός αιφνιδιαστικού τεστ για απαγορευμένες ουσίες ντόπινγκ, φαρμακοδιέγερσης, στις 8 Απριλίου του περασμένου έτους, μία ημέρα πριν η ομάδα του Φλαμένγκο παίξει αγώνα στο πρωτάθλημα Βραζιλίας.

Οι αξιωματικοί αντιντόπινγκ εμφανίστηκαν για να ελέγξουν τους παίκτες στο προπονητικό κέντρο, αλλά αγνοήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τον 27χρονο Μπαρμπόσα ο οποίος έκανε το τεστ του ώρες μετά τους συμπαίκτες του.

Μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης διετούς αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο μέχρι τον Απρίλιο του 2025 μια ποινή αναδρομική από πέρυσι, παρά το γεγονός ότι ήταν ενεργός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο 27χρονος αριθμεί σε 18 αγώνες 5 γκολ με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, ενώ έχει στο «παλμαρέ» του και 261 συμμετοχές και 134 γκολ με τη Φλαμένγκο, καθώς επίσης έχει αγωνιστεί και σε Σάντος, Ίντερ και Μπενφίκα, έχοντας κατακτήσει δύο φορές το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News