Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ:Η έχθρα των τελευταίων χρόνων που προέκυψε από το αξέχαστο ζευγάρι του 2020

Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο των ημιτελικών του Champions League,με τις δύο ομάδες να έχουν μια μεγάλη κόντρα τον τελευταίο καιρό,η οποία ξεκίνησε από το 2020 και την φάση των 16 στην αντίστοιχη έκδοση της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν σημείωσαν μεγάλες νίκες την Τρίτη το βράδυ,με τους Γερμανούς να κερδίζουν την Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-2 στην έδρα τους, ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-0 του προηγούμενου ματς στην ισπανική πρωτεύουσα, ενώ οι Παριζιάνοι σημείωσαν τεράστιο διπλό ανατροπής στην προσωρινή έδρα της Μπαρτσελόνα με 4-1, φέρνοντας τούμπα το εις βάρος τους 3-2 στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα, κάνοντας στους Καταλανούς ότι είχαν πάθει από αυτούς πριν 7 χρόνια και το θρυλικό 6-1 στην ίδια πόλη σε άλλο γήπεδο.

Ετσι αμφότερες πέρασαν στα ημιτελικά του Champions League, εκεί που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια επανάληψη του καυτού νοκ-άουτ ζευγαριού του 2020, αλλά αυτή την φορά για το πολυπόθητο εισητήριο στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Επίσης οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην φετινή φάση των ομίλων, με τους Παριζιάνους να κερδίζουν τον αγώνα στην έδρα τους με 2-0, ενώ στην Βεστφαλία οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1.

ι έγινε όμως στα δύο περίφημα παιχνίδια του 2020 και ποιοι παίχτες βρίσκονται ακόμα στα ρόστερ των δύο ομάδων από την τελευταία φορά που οι δύο σύλλογοι έπαιξαν μεταξύ τους σε νοκ-άουτ παιχνίδι.

Τα γεγονότα στην Γερμανία που άναψαν τα αίματα

Τη στιγμή που τα πάντα σιγά σιγά σταματούσαν,λόγω του κορωνοϊού, η φάση των 16 έγινε κανονικά και το ζευγάρι ανάμεσα στην Ντόρτμουντ, του Χάαλαντ και του Σάντσο, και την Παρί Σεν Ζερμέν, του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ, αναμενόταν συναρπαστικό. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο <<Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ>>, έδρα των Βεστφαλών. Η Ντόρτμουντ είδε το αστέρι της, Ερλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει δύο γκολ βάζοντας την υπογραφή του στο τελικό 2-1, ενώ ο Νεϊμάρ που θα ήταν ο πρωταγωνιστής της ρεβάνς στο Παρίσι είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 75΄, πριν έρθει ο Νορβηγός 2 λεπτά μετά να  ξαναβάλει τους γηπεδούχους πάλι μπροστά με ένα απίστευτο γκολ έξω από την περιοχή.Φυσικά στα δύο γκολ που σημείωσε, ο νυν άσος της Σίτι έκανε τον γνωστό του πανηγυρισμό, την κίνηση γιόγκα που τότε άρχιζε να γίνεται μόδα στον ποδοσφαιρικό κόσμο, λόγω του Σκανδιναβού σκόρερ.

Ενώ στον αγώνα τα πράγματα κύλησαν σχετικά ομαλά, μια φωτογραφία από τον τότε 19χρονο σκόρερ της Ντόρτμουντ, θα έκανε την ρεβάνς στο Παρίσι πεδίο μάχης. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Χάαλαντ, ο οποίος έδειχνε το πρόσωπο του με έναν χαρακτηριστικό μορφασμό και να γράφει από κάτω στα αγγλικά

<<Η πόλη μου, όχι η δικιά σας>>

Αυτό ήταν ότι ήθελαν οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν, για να βρουν το κίνητρο που χρειαζόντουσαν. Η ρεβάνς αναμενόταν συγκλονιστική.

Η μάχη του Παρισιού και η αποτύπωση της φράσης  <<Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος>>

Ο αγώνας της 11ης Μαρτίου στο Παρίσι, πήρε φωτιά προτού καν αρχίσει, την ώρα που οι δύο ομάδες έμπαιναν στα αποδυτήρια για να προετοιμαστούν να παίξουν μπροστά σε μια κενή εξέδρα, στον διάδρομο ο Βραζιλιάνος αστέρας των γηπεδούχων Νεϊμάρ περπάταγε στον διάδρομο με ένα ηχείο και χόρευε μέχρι να πάει στα αποδυτήρια της ομάδας του, όλα αυτά μπροστά στους ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ, έτσι άρχισε η φωτιά να καίει ακόμα περισσότερο στο  <<Πάρκ ντε Πρένς>> . Ο πολυαναμενόμενος αγώνας άρχισε, με την πρόκριση στα προημιτελικά να κρίνεται σε εκείνο το παιχνίδι. Κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο με την καθιερωμένη παρουσίαση των ενδεκάδων και τις χειραψίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των αντιπάλων, ο Νεϊμάρ αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χάαλαντ , ενώ  δεν είχε πρόβλημα να χαιρετίσει τους συμπαίχτες του Νορβηγού.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τα νεύρα να είναι πολλά και τον ανταγωνισμό να είναι σκληρός. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν  <<κεφάλι>>  στο σκορ με το γκολ του Νεϊμάρ στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, από κεφαλιά-ψαράκι του Βραζιλιάνου άσσου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντι Μαρία. Ο σούπερσταρ της Παρί αντέγραψε τον πανηγυρισμό του Χάαλαντ, προκαλώντας στο έπακρο τους Γερμανούς. Πριν πέσει η αυλαία του ημιχρόνου ο Χουλιάν Μπερνάτ αύξησε το προβάδισμα των Παριζιάνων στον αγώνα, δίνοντας τους παράλληλα και  <<κεφάλι>>  στην ομάδα του στο συνολικό σκορ του ζευγαριού, με 3-2. Την ώρα που ο αγώνας όδευε προς το τέλος του και η Ντόρτμουντ αδυνατούσε να βρει απάντηση στα δύο γκολ των γηπεδούχων και να στείλει το ματς στην παράταση, η Παρί ξεχύθηκε στην αντεπίθεση με τον Νεϊμάρ, αλλά ο Βραζιλίανος άσσος δέχτηκε ένα αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Εμρέ Τσάν, ο οποίος στην συνέχεια έσπρωξε τον άσσο των πρωταθλητών Γαλλίας με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές σπρωξιές και τσακωμοί ανάμεσα στους παίχτες των δύο ομάδων. Στη συνέχεια όταν τα πνεύματα ηρεμήσαν ο Γερμανός άσσος της Ντόρτμουντ αποβλήθηκε λόγω των ενεργειών του με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο αγώνας έληξε και βρήκε την Γαλλική ομάδα να πανυγηρίζει έξαλλα την πρόκριση της στα προημιτελικά έπειτα από 4 χρόνια. Ιστορικό γεγονός που θυμούνται πολλοί ήταν ο πανηγηρισμός αλά-Χάαλαντ από τους παίχτες της Παρί, οι οποίοι γέλασαν τελευταίοι. Από τότε οι οπαδοί της Ντόρτμουντ είδαν τους Παριζιάνους ως μεγάλους αντιπάλους τους και φέτος ελπίζουν να πάρουν την εκδίκηση τους ύστερα από μια τετραετία, που θα τους φέρει στον τελικό μετά από 11 χρόνια στο ίδιο στάδιο . Οι Παρί θέλει να το κάνει όπως τότε και να προκριθεί σε έναν ακόμη τελικό, που θα είναι ο δεύτερος στην ιστορία τους.Μην ξεχνάμε ότι έφτασε στον τελικό το 2020 πέντε μήνες μετά αφού απέκλεισε την Ντόρτμουντ!

Οι συνδετικοί κρίκοι του φετινού ζευγαριού με το αντίστοιχο του 20

Για την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Εμπαπέ ήταν παρόν στην τελευταία νοκ-άουτ αναμέτρηση των δύο ομάδων καθώς και ο Κιμπεμπέ, ο οποίος είναι τραυματίας όλη τη σεζόν αλλά και ο Κουρζάβα ο οποίος πλέον δεν αγωνίζεται όσο θα ήθελε στην ομάδα του Παρισιού. Από την Ντόρτμουντ μεγάλο ρόλο θα παίξει, όπως έπαιξε και πριν 4 χρόνια ο Τζέιντον Σάντσο μετά την περιπέτεια του στην Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ. Επίσης παρόν δηλώνει και ο Εμρε Τσάν. Να τονίσουμε ότι το 2020 ήταν παρόν ο Μάρκο Ρόις αλλά δεν είχε αγωνιστεί σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, λόγω τραυματισμού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News