Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Ενα στοιχειωμένο σερί από το 1949

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι:

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι τίθενται σήμερα (20/4, 19:15) αντιμέτωπες στον πρώτο ημιτελικό του FA Cup που διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ».

Μεγάλος αγώνας σήμερα (20/4, 19:15) στο «Γουέμπλεϊ» μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, για την ημιτελική φάση του FA Cup.

Οι «μπλε» θα αγωνιστούν για 30ή φορά στο πιο ξεχωριστό στάδιο της χώρας από τότε που ξανάνοιξε τις πύλες του το 2007.

Στο εν λόγω διάστημα, καμία ομάδα δεν έχει παραπάνω παρουσίες από την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ», όταν αυτό χρησιμοποιείται ως ουδέτερη έδρα.

Φαβορί, πάντως, είναι η κάτοχος Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έγινε ο πρώτος αγγλικός σύλλογος που προκρίθηκε επί έξι διαδοχικές σεζόν στα ημιτελικά του FA Cup.

Στις τέσσερις εξ αυτών, το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα γνώρισε τον αποκλεισμό, ωστόσο φέτος η διαφορά δυναμικότητας με την Τσέλσι είναι αρκετά μεγάλη.

Αυτή τη στιγμή η Σίτι καμαρώνει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ (+2 από Αρσεναλ και Λίβερπουλ), ενώ οι «μπλε» του Μαουρίσιο Ποκετίνο… βολοδέρνουν στην 9η θέση.

Κοντά σε ένα στοιχειωμένο σερί η Σίτι

Πέραν τούτου, η ομάδα του Μάντσεστερ «τρέχει» το καλύτερο αήττητο σερί της απέναντι στην Τσέλσι από το 1949!

Συγκεκριμένα, από τις 29 Μαΐου 2021 και τον τελικό του Champions League στο «Ντραγκάο», όπου οι «μπλε» επικράτησαν 1-0, οι «πολίτες» μετρούν έξι νίκες και δυο ισοπαλίες.

Το προηγούμενο μεγάλο σερί κράτησε από τις 26 Σεπτεμβρίου 1936 μέχρι τις 18 Απριλίου 1949, συνεπώς άρχισε πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ολοκληρώθηκε μετά!

Τότε, βέβαια, η Σίτι είχε τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες, δηλαδή την τελευταία τριετία έχει φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

«Μυϊκό πρόβλημα ο Χάαλαντ»

Αναφορικά με τα τελευταία νέα των ομάδων, ο Ποτσετίνο θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους Αξέλ Ντισασί, Ενσο Φερνάντες και Ραχίμ Στέρλινγκ, ενώ θα λείψουν οι Ρις Τζέιμς, Κρίστοφερ Ενκουνκού, Λέσλι Ουγκοτσούκου, Γουέσλι Φοφανά, Ρόμπερτ Σάντσεθ και Ρομέο Λάβια.

Από πλευράς Σίτι, ως αμφίβολοι δηλώνονται οι Ερλινγκ Χάαλαντ και Μάνουελ Ακάντζι, εν αντιθέσει με τον Κέβιν ντε Μπρόινε.

«Ο Ερλινγκ αισθάνθηκε κάτι, ένα μυϊκό πρόβλημα. Ο Κέβιν ένιωσε εξάντληση. Του βγήκε η κούραση. Επειτα από πέντε μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού, αυτό κρίνεται φυσιολογικό. Δείχνει να είναι καλά, αλλά θα ξέρουμε περισσότερα αύριο (σ.σ. σήμερα)», είπε σχετικά ο Γκουαρδιόλα.

Τέλος, ο Εντερσον είναι πανέτοιμος, ωστόσο στο Κύπελλο ο τερματοφύλακας που κάθεται συνήθως κάτω από τα γκολπόστ είναι ο Στέφαν Ορτέγκα.

Ο άλλος ημιτελικός του Κυπέλλου, μεταξύ Κόβεντρι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα διεξαχθεί την Κυριακή (21/4) στις 17:30, επίσης στο «Γουέμπλεϊ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News