Conference League: Σκάνδαλο Φιλιππούση και ΕΠΟ - Ασέβεια στον κόσμο του Ολυμπιακού!

Η ΕΠΟ και δη ο Φιλιππούσης μοίρασαν τα εισιτήρια, πούλησαν και τις σουίτες στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, λειτουργώντας εις βάρος του Ολυμπιακού, αλλά και της Ελλάδας που διοργανώνει τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Αυτά που έχουν γίνει στην ΕΠΟ με τα εισιτήρια του τελικού του Conference League, αλλά και τις σουίτες στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, τα βλέπεις μόνο σε ταινίες. Αυτές τις μαφιόζικες με τα αλισβερίσια και τις συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι», στις οποίες αν σε πιάσουν με «τη γίδα στην πλάτη» κάνεις τον ανήξερο: «δεν είδα, δεν ξέρω τίποτα». Φαίνεται πως είναι μεγάλος ο πόνος τους που ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε ευρωπαϊκό τελικό και δεν ξέρουν εκεί στο Γουδί πως να το διαχειριστούν και επί της ουσίας έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ελληνική ομάδα που διεκδικεί ευρωπαϊκή κούπα! Μιλάμε για τρομερές καταστάσεις!

Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να φτάσουμε στην άκρη του νήματος όπου θα βρούμε -ποιον άλλον;- τον Ιάκωβο Φιλιππούση. Σε όλους, λοιπόν, τους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων η UEFA κρατάει, όπως είναι λογικό, την αποκλειστική εκμετάλλευση των εμπορικών δικαιωμάτων του τελικού. Εν προκειμένω , με τη σύμβαση που η ΕΠΟ υπέγραψε με την UEFA για τη διοργάνωση του τελικού πήρε από την UEFA την εκμετάλλευση μέρους των σουιτών της OPAP Arena, ωστόσο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν είχε ενημερωθεί ποτέ ούτε για το περιεχόμενο της Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της ΕΠΟ και της UEFA ούτε και για το γεγονός ότι η Ομοσπονδία απέκτησε το δικαίωμα σε έναν τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης να εκμεταλλευτεί εμπορικά αυτό το προϊόν. Και αν δεν είχε θέσει το θέμα προς συζήτηση ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Τ. Αγραφιώτης ποτέ κανείς δεν θα μάθαινε το παραμικρό για τις λεπτομέρειες αυτές!

Πάμε στο ζουμί: όπως προέκυψε από τη συζήτηση όλο το θέμα το διαχειρίστηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο οποίος… δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει την Εκτελεστική Επιτροπή ούτε για το ποιες ούτε και πόσες ήταν αυτές οι σουίτες, αλλά ούτε και πότε διατέθηκαν στους ενδιαφερόμενους για τον τελικό! Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα!

Στην πραγματικότητα ο Φιλιππούσης τις διέθεσε μόνος του, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ενώ ο Τάκης Μπαλτάκος τον «άδειασε» ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος δεν είχε ιδέα για τις σουίτες, το πόσες ήταν και το πώς αυτές διατέθηκαν. Ισως για να… βγάλει την ουρά του απ’ έξω; Ποιος ξέρει… Μάλιστα, ο Μπαλτάκος ανέφερε ενώπιον των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι οι σουίτες αυτές διατέθηκαν από την ΕΠΟ έναντι ποσού 10.000 ευρώ η κάθε μία χωρίς η παραχώρηση αυτή να συνοδεύεται από σύμβαση! Μιλάμε, ούτε σε… μπακάλικο τέτοια πράγματα! Και ζητάμε συγγώμη στα μπακάλικα, τα οποία προφανώς λειτουργούν με μεγαλύτερη σοβαρότητα και διαφάνεια από την ΕΠΟ!

Επίσης, ο Τάκης Μπαλτάκος αποκάλυψε πως οι σουίτες που πήρε η ΕΠΟ είναι 13, που κατέληξαν –με απόφαση Φιλιππούση, επαναλαμβάνουμε- σε στοιχηματικές εταιρείες, στην οικογένεια Μελισσανίδη (πατέρα και γιο), στην εταιρεία που κάνει το catering του γηπέδου της ΑΕΚ (!) , κάποιες στην ΟΠΑΠ Α.Ε., και κάποιες σε μια εταιρεία αγνώστων στοιχείων για λογαριασμό της οποίας μάλιστα το τίμημα το κατέβαλε τρίτο πρόσωπο!

Το ερώτημα είναι πότε τις διέθεσε τις σουίτες αυτές ο Φιλιππούσης και ποιος τον εξουσιοδότησε να συμφωνήσει την παραχώρηση σε αυτό το τίμημα;

Γιατί ο Φιλιππούσης δεν απευθύνθηκε στην ΕΕ για να αποφασίσει αφενός και αφετέρου γιατί δεν περίμενε να δει την εξέλιξη στο θεσμό των δυο ελληνικών ομάδων (Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ) που συμμετείχαν πριν αποφασίσει από μόνος του ποιοι και με πόσα λεφτά θα πάρουν τις σουίτες! Ήταν δεδομένο ότι η πιθανότητα παρουσίας μιας ή και των δυο ελληνικών ομάδων στον τελικό θα πυροδοτούσε τη ζήτηση άρα και το οικονομικό όφελος της ΕΠΟ.

Μεγάλο θέμα ανέκυψε από την ΕΕ και για τα εισιτήρια που η ΕΠΟ έλαβε από την UEFA για το παιχνίδι της 29ης Μαϊου. Η Ομοσπονδία έλαβε από την UEFA χίλια πεντακόσια (1500) εισιτήρια για τα οποία ο Φιλιππούσης ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να καλυφθεί λέγοντας ότι «ο τρόπος διανομής των εισιτηρίων αποφασίσθηκε από την UEFA» , και αποκάλυψε – για πρώτη φορά ενώπιον της ΕΕ- ότι τα εισιτήρια αυτά κατανεμήθηκαν προς την ΕΠΟ για τις εσωτερικές τις ανάγκες (500 εισιτήρια) και τα υπόλοιπα πήγαν προς την ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ (την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Γηπέδου), τους Δημους Αθηναίων και Νέας Φιλαδέλφειας τις Superleague 1 και 2 (!!!) , την Αστυνομία και φορείς της Ελληνικής Κυβέρνησης. Αυτό που δεν είπε ο Φιλιππούσης όμως είναι ότι η UEFA ούτε την Superleague 1 ή τη Superleague 2 ξέρει, ούτε πόσα θα πάρει ο Δημος Αθηναίων (!) ή ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας (!).

Το τρομερό είναι πως την ώρα που χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού ψάχνουν για ένα μαγικό χαρτί για το ιστορικό παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας , ο Φιλιππούσης κάνει νταλαβέρι για να μπούνε στο γήπεδο οι Μαρτζούκοι και οι κλητήρες των Δήμων! Ο δε Μπαλτάκος φρόντισε να τον αδειάσει για άλλη μια φορά λέγοντας πως τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων αυτών των πληροφορήθηκε πριν από 5-6 ημέρες.

Ξέχασε όμως να πει ότι ο Ολυμπιακός επισήμως και εγγράφως έχει ζητήσει από τις 10.05 να αγοράσει από την ΕΠΟ τα εισιτήρια του αγώνα που είχε στη διάθεσή της για τον Τελικό για να καλύψει τις ανάγκες του.

Και αν ακόμα η ΕΠΟ δεν μπορούσε να δώσει όλα τα εισιτήριά της στον Ολυμπιακό, είναι δεδομένο ότι θα μπορούσε να περικόψει τα 350 εισιτήρια (!) που κράτησε για την ίδια και τις Ενώσεις της, ή τα 270 εισιτήρια (!) που θα δώσει στη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, ή τα 90 εισιτήρια που θα πάρουν Superleague 1 και 2 αθροιστικά, ή τα 70 εισιτήρια που θα πάρει η ΕΛ.ΑΣ. (και δεν αφορούν προσωπικό που θα απασχοληθεί στον αγώνα…) ώστε να ικανοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό πραγματικών αναγκών και όχι δημοσίων σχέσεων.

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ζήτησαν να λάβει το κάθε Μέλος από 10 εισιτήρια (δηλαδή, 170 εισιτήρια συνολικά!) για να τα διαθέσει όπως θέλει , όταν για ένα εισιτήριο γίνεται… πόλεμος!

Προέκυψε δε από τη συνεδρίαση ότι από τα 500 εισιτήρια που η ΕΠΟ θα κρατήσει για τις ανάγκες της , τα 150 θα διατεθούν στους χορηγούς της ενώ τα 350 θα τα ….. διαθέσουν ο Μπαλτάκος κι ο Φιλιππούσης από 175 εισιτήρια έκαστος !! Την ίδια ώρα , αθλητικά site από τη …. «Διακοφώτεια» Ρόδο κληρώνουν σε διαγωνισμούς εισιτήρια για τον Τελικό του Conference χρεώνοντας 4 ευρώ το μήνυμα κάθε συμμετέχοντα στην κλήρωση , σαν να είναι χορηγοί της UEFA.

Χαρακτηριστικό το ποστάρισμα του Κώστα Καραπαπά:

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα με την ΕΠΟ να ρεζιλεύει την Ελλάδα και να μη νοιάζεται για την ελληνική ομάδα που βρίσκεται στον τελικό. Τέτοια ασέβεια προς φιλάθλους δεν έχει ξαναγίνει και πραγματικά είναι να απορεί κανείς τι άλλο θα κάνει η συγκεκριμένη Ομοσπονδία μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους της αποτυχημένης θητείας της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News