Γιώργος Χελάκης: Εχει άραγε καινούργιες ιδέες ο Ματίας Αλμέιδα;

Γιώργος Χελάκης: Εχει άραγε καινούργιες ιδέες ο Ματίας Αλμέιδα;

Η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα κάνοντας πολλά λάθη και το θέμα είναι αν θα μπορέσει, ο Ματίας Αλμέιδα, ν’ αλλάξει την εικόνα της ομάδας

Εμεινε ξεκρέμαστη η ΑΕΚ. Αλλιώς τα υπολόγιζε κι αλλιώς της ήρθαν. Μπήκε στο νέο πρωτάθλημα με τον… αέρα της αγωνιστικής υπεροχής απ’ το προηγούμενο και την κατάκτηση του νταμπλ.

Αυτή την αίσθηση υπεροχής την είχαν οι οπαδοί, την είχαν στη διοίκηση, ενδεχομένως την είχε κι ο Αλμέιδα. Στον προπονητή που αναμόρφωσε την ΑΕΚ ίσως και να αποδόθηκαν και -περίπου- θαυματουργές ιδιότητες, που όπως είναι γνωστό κανείς δεν διαθέτει. O Αλμέιδα έφτιαξε μία ομάδα να τρέχει απίστευτα και να μαρκάρει δίχως αύριο.

Την επόμενη χρονιά αυτό δεν συνέβη διότι η ομάδα δεν είχε χρόνο ξεκούρασης εξαιτίας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων κι επειδή η βαριά προπόνηση επιβάρυνε αρκετά κορμιά κι έβγαλε μυικούς τραυματισμούς.

Δεν ήταν ίδια η ΑΕΚ σε σχέση με πέρσι

Η φετινή ΑΕΚ δεν ήταν η περσινή. Ο κόουτς από ένα σημείο και μετά το κατάλαβε. Θεώρησε ότι ο αποκλεισμός απ’ την Ευρώπη θα επανέφερε την ομάδα του στις περσινές ρυθμίσεις, αλλά αυτό δεν έγινε. Από ένα σημείο και μετά ο Αλμέιδα άλλαξε λογική στα παιχνίδια της ομάδας του.

Tην κρατούσε πίσω, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Λιβάι, του Αμραμπατ και του Ελίασον στις αντεπιθέσεις. Αλλο ποδόσφαιρο. Καλά το έπαιξε κι αυτό η ΑΕΚ, μόνο που υπήρχε μία άλλη που το έπαιζε καλύτερα.

Ο ΠΑΟΚ. Απ’ την ομάδα του Λουτσέσκου (που ο Αλμέιδα πέρυσι τον είχε του χεριού του) έχασε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Η οίηση που δημιουργήθηκε μετά τα περσινά κατορθώματα της ομάδας πληρώθηκε φέτος. Οίηση που αφορούσε λιγότερο απ’ όλους τον προπονητή.

Η ΑΕΚ, η δουλειά του Αλμέιδα και το παρασκήνιο

Το περιβάλλον, η επικοινωνία, οι «άκρες» με το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου περνούσαν την εντύπωση ότι και φέτος θα καθαρίσει. Δεν καθάρισε όμως και τώρα έχει από πάνω τον Λουτσέσκου όχι μόνο να πανηγυρίζει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά να επαναφέρει με μεγαλύτερη ένταση τον ισχυρισμό του ότι έχει πάρει τρία πρωταθλήματα αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, η ΑΕΚ είναι που του… έκλεψε ένα.

Δουλειά του Ματίας Αλμέιδα είναι να αποφασίσει αν τα κουρασμένα κορμιά των παικτών της «Ενωσης» μπορούν να επανέλθουν ώστε να παίξει το ποδόσφαιρο που έπαιξε την πρώτη χρονιά.

Δική του δουλειά είναι καταρχάς να αποφασίσει αν θα βάλει σε ισχυρές… μεταγγίσεις νέο αίμα στην ομάδα, που έχει πια κάμποσους υπερήλικες. Αυτή τη φορά χρόνος δεν υπάρχει.

Η ΑΕΚ θα αρχίσει απ’ τις 25 Ιουλίου την προσπάθειά της να μπει στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Συνθήκες εντελώς διαφορετικές από εκείνες που βρήκε όταν πέρασε, πριν από δύο χρόνια, για πρώτη φορά το προπονητήριο στα Σπάτα. Τώρα δεν περισσεύει χρόνος όπως δεν θα περισσεύει και ξεκούραση αφού θα μεσολαβεί ευρωπαϊκό παιχνίδι, όπως και πέρυσι.

Εχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να δούμε πώς θα κινηθεί από πλευράς επιλογών προσώπων κι αν έχει κι άλλα διαφορετικά «όπλα» να βγάλει απ’ τη φαρέτρα του. Θα προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στο ρόστερ ή θα… αποτίσει φόρο τιμής σε όσους δεν είναι πια αυτοί που ήταν την πρώτη χρονιά…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News