ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ: Η δήλωση Μητσοτάκη και όσα έχουν μέχρι τώρα συμβεί

Το «κάλεσμα στον επενδυτή» και όλα όσα δεν έχουν γίνει για να μπορεί αυτό να ακουστεί

 

Αναφορά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του στη ΔΕΘ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (11/9) γεγονός που δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο,ε ιδικά με τον τρόπο που έγινε αυτή η αναφορά. «Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ αναμένει από τον επενδυτή να ξεκινήσει. Η Πολιτεία λύνει όλα τα θέματα χωροταξίας και χρήση γης» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 

Τη δεδομένη στιγμή, «τα θέματα χωροταξίας και χρήση γης» τα οποία ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτά που βρίσκονται σε συζήτηση στη βουλή, και θα φτάσουν στο συμβούλιο της επικρατείας, από όπου ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ προσδοκά να «περάσει» ο φάκελο,ς έχοντας πάρει έγκριση, μέχρι το τέλος του χρόνου. Όταν η διαβούλευση ξεκίνησε, το χρονοδιάγραμμα ανέφερε πως αυτό είναι εφικτό να γίνει μέχρι τον Οκτώβριο.

 

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, εκεί που περίμενε να συναντήσει και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, για να συζητήσουν για τη Νέα Τούμπα. Η απουσία των «ασπρόμαυρων» έφερε στην επιφάνεια την αντιπαράθεση με τον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στράτο Σιμόπουλο. Αρχικά, από το κυβερνητικό ρεπορτάζ προέκυψε πως ο ΠΑΟΚ δήλωσε «αδυναμία» να παραστεί στη συνάντηση, με τους ασπρόμαυρους να απαντούν πως η απουσία τους δεν έγινε λόγω αδυναμίας αλλά ουσιαστικά κατ’ επιλογή. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας, είχε μεταξύ άλλων αναφέρει:

 

«Από τη στιγμή που ακόμα δεν υφίσταται Προεδρικό Διάταγμα, ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται ότι μέχρι τότε ουσιαστικά δεν γίνεται να προχωρήσει το παραμικρό. Σε φάση προετοιμασίας μάλιστα δεν μπορούμε ούτε να ανακοινώνουμε κάτι, αφού ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές μετά το ΠΔ (το οποίο δεν αφορά μόνο το γήπεδο του ΠΑΟΚ αλλά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής).

Αναφορικά με το Καυταντζόγλειο, ο ΠΑΟΚ έχει υποβάλλει πλήρη πρόταση παρεμβάσεων και κοστολογίου. Το Καυταντζόγλειο και η ΓΓΑ δεν έχουν απαντήσει αν αποδέχονται την πρόταση και το σύνολο των παρεμβάσεων, δεν έχουν καθορίσει το κόστος μίσθωσης, τη μεθοδολογία εκτέλεσης των έργων και συμψηφισμού των ποσών, ούτε το πλαίσιο συνεργασίας κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας εκεί. Μέχρι σήμερα, υπάρχει απόλυτη σιωπή από την πλευρά τους. Αν τα παραπάνω μεταφράζονται ως «πλήρη ετοιμότητα, από την πλευρά της κυβέρνησης», η παραδοσιακή υποσχεσιολογία και φανφαρολογία, έχει εκτοξευτεί σε άλλο επίπεδο.

Χωρίς απαντήσεις και διευκρινήσεις από το Καυταντζόγλειο, ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να καταρτίσει την οικονομοτεχνική μελέτη, που επίσης επικαλέστηκε. Εξάλλου δεν έχει εκδοθεί η αναγκαία Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που καθορίζει τις λεπτομέρειες της οικονομοτεχνικής μελέτης».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News